Aktif Eğitimciler Sendikası Tokat Şubesi, okul müdürlüğü sınav değerlendirmelerine tepki gösterdi.

Yapılan sınav değerlendirmelerle ilgili yazılı bir açıklama yapan, Aktif Eğitimciler Sendikası Tokat Temsilcisi Yusuf Kaya, açıklamasında şunları kaydetti: "MEB’in 13 Haziran 2014 tarihi itibari ile görevden alınan yaklaşık 16 bin okul müdürünün yeniden görevlendirilebilmeleri için yapılan değerlendirme süresi tamamlandı ve puanlar açıklandı. Okul ve kurum yöneticilerinin performans değerlendirilmesi için 100 puanın 40 puanı okul içi öğretmen, öğrenci ve veli, 60 puanı da Milli Eğitim Müdürlüklerince verildi. Puanlamada 75 puan ve üzeri alabilen müdürler başarılı sayılmışlardır.

Okul müdürleri performans değerlendirme sonuçlarına baktığımızda , ilimizde bulunan Türk Eğitim-Sen üyesi müdürlerin %70 ine, Eğitim-Sen üyesi müdürlerin tamamı yakınına ve Aktif Eğitimciler Sendikası’na üye olan müdürlerin ise tamamına 75 ten daha düşük puan verilmiştir. Eğitim sendikaları arasında ‘’en şanslı’’ olan ise hükümet yandaşı olan Eğitim Bir-Sen’dir. Bu tabloya baktığımızda farklı fikir ve eleştirilere yer vermeyen, bizden olmayanın yaşama hakkı yoktur, tutumu ile müdürlerin birikim ve tecrübelerine bakılmaksızın sendika ve siyasi görüşlerine bakılarak puanlama yapılmıştır.

Bakanlığımızca okul müdürlerini öğretmenler ve veliler seçiyor diye deklare edilen puanlama sisteminde puanlama yapılacak müdür ile en az 6 ay çalışmış öğretmenler puan verebilirken, asıl puanlamayı yapan Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürleridir. Puanlamayı yapan şube müdürlerinin tamamına yakını ne garipdir ki Danıştay’ın iptal kararı verdiği Şube Müdürlük Sözlü Sınavı ile atanmış olan Milli Eğitim Şube Müdürleridir. Şaibeli bir sınav sonucuna göre atanmış, performansı değerlendirilen okul müdürleri ile sadece 2 ay birlikte çalışmış ve şuana kadar neredeyse 2 toplantıda birlikte oldukları Milli Eğitim Şube Müdürlerinin yüzde 60 lık puanı neye göre verdikleri akıllara gelen en dikkat çekici sorulardan biridir.

Eğer verdikleri puanı liyakate, bilgi birikimi ve tecrübeye bakarak vermedilerse ki (kamuoyu tarafında bu fikir ağır basmaktadır) birilerinin yani hükümete yakın sendikanın vermiş olduğu listeye göre puanlama yapıldığı anlaşılmaktadır. İnsanların geçmişteki başarı ve tecrübelerine bakılmaksızın yapılan bu hukuksuz uygulama tamamen zulüm ve kul hakkıdır. Aktif Eğitimciler Sendikası Tokat Şubesi olarak bu zulmü kınıyor ve yapılan bu yanlışlıktan bir an önce geri dönülmesini istiyoruz.

Bu süreçte mağdur olan idarecilerimize üyemiz olsun olmasın sendikamız hukuk bürosu gereken desteği verecektir."