Almanya'da aşırı hız yapan sürücüleri uyarmak için 7 bin 500 noktaya kurulacak radar cihazları ile 24 saat hız kontrolü yapılacak. 'Flaş Maratonu' sloganıyla yarın başlayacak hız ölçümlerinde yaklaşık 13 bin polisin görev alacağı haber verildi.

İlki geçen yıl yapılan radar maratonunda 3 milyon sürücünün hızının kontrol edildiği ve uyarılara rağmen 83 bin vatandaşın aşırı hızlı giderken radara yakalandığı belirtildi.

Perşembe günü saat 06.00'da başlayacak hız kontrollerinin, çoğu eyalette Cuma sabahı saat 06:00 sıralarında sonlandırılması bekleniyor. Ancak Bavyera İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu eyalette kontrollerin bir hafta süreceği ifade edildi. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, geçen yıl eyaletteki trafik kazalarında 10 bin 475 kişinin yaralandığını ve 200 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Kazaların en önemli sebeplerinin başında aşırı hızın geldiğini söyledi.

RADARLARIN KURULDUĞU YERLER AÇIKLANDI

Uygulama öncesinde vatandaşların daha dikkatli olmaları ve radarlara yakalanmamaları için radarların bulunduğu yerler açıklandı. Vatandaşlar şehirlerinin güvenliğinden sorumlu polis teşkilatlarının internet sayfalarından bunu öğrenebilecek.

Almanya'da hız sınırı aşımı şehir içi ve şehir dışı olarak iki farklı kategoride ele alnıyor. Yerleşim yerlerinde izin verilen süratti 20 km/s aşanlara 15 ila 35 Euro arasında para cezası ve 1 ceza puanı veriliyor. Hız sınırı ihlalilin şiddeti arttıkça para cezası katlanarak artarken, ehliyete el konabiliyor.