Almanya’daki bir grup Kürt, IŞİD terör örgütünün Kuzey Suriye’deki ilerlemesi ve Kobani kentine yoğun saldırıları karşısında bölge halkıyla dayanışma için açlık grevi başlattı. Almanya Kürtleri Demokratik Toplum Merkezi NAV-DEM öncülüğünde hareket eden eylemciler Köln Merkez Tren İstasyonu meydanında açıklama yaptıktan sonra Heumarkt Meydanı’nda açlık grevi başlattı. Eylemciler Cuma gününden bu yana aynı meydanda miting yapıyordu.

Terör örgütünün, Irak ordusundan ele geçirdiği ağır silahlarla 15 Eylül’ten beri Kobani’ye ilerlediği hatırlatılan basın açıklamasında, Türkiye hükümetine de ağır suçlamalar yöneltildi. Açıklamada, “IŞİD Türk hükümetinin askeri, politik ve finansal desteğinin tadını çıkarmaktadır. Hem 49 Türk konsolosluk mensubunun serbest bırakılması karşılığı, ama hem de stratejik sebeplerden dolayı Türkiye, cihadistlerin Kobani’ye saldırısına tolerans göstermekte ve desteklemektedir. İllegal şekilde ve uluslararası mücadelenin tam aksine IŞİD’e silahlar ve tanklar göndermektedir." ifadelerine yer verildi.

AKP hükümetinin diğer yandan uluslararası kamuoyunu, Türkiye’nin Kuzey Suriye’de bir tampon bölge oluşturması gerektiği konusunda ikna etmeye çalıştığı hatırlatılan açıklamada, “Kendini koruma perdesi altında Rojava’nın (Kuzey Suriye) insansızlaştırılması ve oradaki demokratik özerk yönetimin yıkılması planlanmaktadır.” denildi.

IŞİD’in bölgede sayısız insanlık suçu işlediği vurgulanan açıklamada, “IŞİD faşizmine karşı Kobani’deki Kürtlerin acil olarak uluslararası toplumun desteğine ihtiyacı var.” ifadeleri kullanıldı. Destek çağrısında, “En başta Türk hükümeti olmak üzere IŞİD’i destekleyen artık ülkelere yaptırım uygulanmalıdır." denildi. Mitingde çok sayıda Abdullah Öcalan posterinin taşınması da dikkat çekti. Mitingde, “IŞİD’i durdurun. IŞİD Kürtleri katlediyor. IŞİD’in Kürtleri katletmesini durdurun” yazılı pankartlar taşındı.