Kepez Belediyesi, mülkiyet sorununu çözdüğü Altınova’da 2. tapu dağıtım törenini de gerçekleştirdi. ‘Altınova köy içi’ olarak adlandırılan bölgede 700’ye yakın vatandaşa, 35 yıldır bekledikleri imarlı tapuları teslim ediliyor.

İmar planlaması ve imar uygulaması çalışmaları tamamlanan bölgede hak sahiplerine, Antalya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün onayladığı imarlı tapularının teslimi devam ediyor.

Altınova’nın imar planı çalışmaları, Başkan Tütüncü’nün geçtiğimiz 5 yıllık görev süresi içerisinde tamamlanmıştı. Kepez Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü de imar planlarının kesinleşmesinin hemen ardından bölgenin 18 imar uygulaması çalışmasını yapmaya başlamıştı. Bölgede ilk olarak 60 metre genişliğindeki Altınova Bulvarı’nın çevresindeki parsellerin imar uygulaması yapılmıştı. Antalya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün tescilini onayladığı imarlı tapular da 8 Temmuz 2014’te gerçekleştiren törenle vatandaşlara verilmişti.

Eski köy içi alanının da imar uygulaması tamam

Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü, Altınova köy içi olarak adlandırılan Sinan, Orta ve Düden mahallelerini kapsayan 599 bin 544 m2’lik alanda gerçekleştirdiği imar uygulaması çalışmasını da bitirdi. Antalya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, köy içi olarak adlandırılan bölgenin imar uygulaması yapılan parsellerin imarlı tapularının tescilini onayladı. Kepez Belediyesi, onayın ardından bölgede 2. tapu dağıtım törenini düzenledi. Sinan Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yanında gerçekleştirilen törene Başkan Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Ak Parti Genel Merkezi’nce partinin Kepez İlçe Başkanlığı görevine atanan İbrahim Ethem Taş, meclis üyeleri, belediye bürokratları, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, muhtarlar ve çok sayıda bölge sakini katıldı.

İmar planları 3 kez sil baştan yapıldı

Törendeki konuşmasına, “Altınova’nın 30 yıllık bir mülkiyet problemini tarihin karanlık sularına gömdük” sözleriyle başlayan Başkan Hakan Tütüncü, “Altınova, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üzerinde dikkatle durduğumuz, itinayla çalıştığımız, ajandamızın ilk sırasında yer alan gündem maddelerimizden birisiydi” dedi.

2009 yerel seçim döneminde Altınova’nın imar planlarını yapma sözü verdiğini dile getiren Tütüncü, “Göreve gelir gelmez çetin ve zor bir yolculuğun içerisinde olacağımızı biliyorduk. Ama azimle, kararlılıkla bu yolda yürüyecek ve Altınova’nın imar problemini çözecektik. Söz verdiğimiz gibi gayret ettik ama biz gayret ettikçe burada çözümsüzlüğü isteyenler de boş durmadı. Onlarda kendilerince bizim hızımızı kesmek, adeta ayaklarımıza prangalar vurmak, yıllar yılı devam eden çözümsüzlük sürecini sürdürmek için ellerinden geleni yaptılar. İmar planını, 3 defa sil baştan yaptık. Mahkeme kararlarıyla dönemimizde iptal edilen Altınova imar planlarını bu çok zor şartlar altında tamamladık” diye konuştu.

“İmar planlarını yaptık da ne oldu?”

İmar planlarını yaptık da ne oldu, sorusuna Hakan Tütüncü, “Beşkonaklılar Mahallesi’nden başlayıp havaalanına giden 60 metre genişliğindeki bulvar, imar planlarını tamamlamamış olsaydık ne yazık ki açılamayacaktı. Bugün Altınova’nın değişik yerlerine sosyal donatı alanı olarak eklediğimiz birçok tesis, bu planlar olmasaydı yapılamayacaktı. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde özellikle Alevi hemşehrilerimizin yaşadığı Orta mahallede güzel bir Cemevi yapıyoruz. Bu imar planlarını tamamlayamamış olsaydık bu Cemevini de bölgeye kazandıramayacaktık. Bu planları yapamamış olsaydık yeni okulları, yeni spor tesislerini de bölgeye getiremeyecektik. Allah’a şükürler olsun, Altınova’nın imar problemini tamamlamış olmanın tarifsiz, huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz” diyerek cevapladı.

“Altınova’da altın dönem”

Altınova’da yepyeni bir dönem başladığını belirten Tütüncü, “Göreve geldiğimizde bölgede aile sağlığı merkezi vardı ama yetersizdi. Belediyemiz bölgeye nitelikli bir ASM inşa etti. Yeşil alanlar, cem evi, imar yollarının açılması, açılan yolların asfaltlanması, kaldırımın yapılması, Büyükşehir ile işbirliği halinde alt yapı çalışmalarını tamamlanması Bu hizmetlerin hepsi Altınova’nın tarihine altın harflerle yazılacak hizmetlerdir” ifadesini kullandı.

“Altınova’da iş, aş ve ekmek var”

Tapu teslim töreniyle birlikte 700’den fazla Altınovalı’ya söz verdiği tapuları teslim ettiklerini dile getiren Başkan Tütüncü, “Altınova’ya beklediği okulları, sosyal tesisleri yapacağız. Her şey çok daha güzel olacak. Altınova güzel olursa bölgede yaşayanlar mutlu olurlar. Bizim için önemli olan şehirde yaşayan insanların mutluluğudur, huzurudur. Çok yakında bölgede nice büyük tesisler yapılmaya başlayacak. Göreve geldiğimizde Altınova önemli bir ticaret merkeziydi ama iş merkezleri yetersizdi. İmar planı yaptığımız alanlarda şimdi daha büyük iş merkezleri yapılıyor. Bu da istihdamı artırıyor. Altınova, yeni iş merkezleriyle iş, aş ve ekmeği de büyüten bir merkez oluyor” dedi.

Tütüncü, İmar planları ve 18 imar uygulamasının yapılmasına katkılarından dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e, tüm meclis üyelerine, Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur’a, Harita ve Emlak, Kentsel Tasarım ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle beraber sembolik olarak 21 kişiye tapularını teslim ettiler. Diğer bölge sakinleri, Kepez Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nden tapularını alabilecekler.