Baden Württemberg Uyum Bakanlığı Irkçılıkla Mücadele Ajansı’nın girişimiyle 2013 yılında başlattığı anonim iş başvurusu pilot uygulamasının sonuçları açıklandı. BW Uyum Bakanı Bilkay Öney, “Anonim iş başvuruları şirketler için de zaman ve maddi tasarruf sağlıyor. Personel seçiminde şeffaflığı, objektifliği ve fırsat eşitliğini sağlamak için anonim iş başvuruları işverenler için önemli bir fırsat oluşturmaktadır.” dedi.

Baden Württemberg eyaletinde cinsiyet, görünüm, köken, din ve isim gibi bilgilerin yer almadığı anonim iş başvurusunun pilot uygulamasının sonuçlarını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Anonim iş başvurularının istihdam piyasasında fırsat eşitliğini mümkün kıldığını belirten Baden Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney (SPD) bunun sonucunda hem işverenlerin hem de başvuru yapanların eşit değerlendirme şansına sahip olduğunu dile getirdi.

Federal Irkçılıkla Mücadele Ajansı Yöneticisi Christine Lüders ve pilot proje uygulamasına katkıda bulunan Bürkle + Schöck Firma’sı Müdürü Stefan Bürkle basın toplantısında birer sunum yaptı. Uyum Bakanlığı Irkçılıkla Mücadele Ajansı’nın girişimiyle 2013 yılında başlattığı model projeye Baden-Württemberg’den 11 şirket katılmıştı. Uygulamanın sonuçları ise Bonn’da Çalışma Hayatı Enstitüsü tarafından başvuru yapanlara ve işverenlere yöneltilen sorularla değerlendirildi.

Değerlendirme sonuçlarına göre, iş başvuru yapanların yarısının yaş, cinsiyet ve milliyet gibi çeşitli nedenlerden dolayı ayrımcılığı uğradığı belirtiliyor. İş hayatında bizzat ayrımcılığa maruz kalanlar anonim başvurusu uygulamasını iyi buluyor. İşverenlerin yüzde 60 yakın bir kısmı ise anonim olmayan başvuru şeklinde personel bilgilerinin personel seçiminde biraz etkili oluğu görüşünde. Uyum Bakanı Bilkay Öney, bu değerlendirmenin de alışılageldik başvurunun iş görüşmesinde çağrılmada sübjektif bir rolünün olduğunu ispatladığına işaret etti.

Model proje uygulamasında insan kaynakları yöneticileri anonim olmayan başvurularla mukayesede başvuru sayılarının düşmesine rağmen başvurulardaki kalitenin arttığına dikkat çekiyor. Ayrıca İnsan Kaynakları yöneticileri için bu yöntem sayesinde personel seçme işlemi de standart bir şekilde hızlanacak. Bu kapsamda personel alımında sadece nitelikler, mesleki deneyimler ve uzmanlık eğitimi ile ilgili bilgiler değerlendiriliyor.

Baden Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney, anonim başvuruların şirketler için de faydalı olacağını belirtti ve “Söz konusu pilot proje uygulaması ile ortaya çıkan bilgilere göre anonim iş başvuruları şirketler için de zaman ve maddi tasarruf sağlıyor. Personel seçiminde şeffaflığı, objektifliği ve fırsat eşitliğini sağlamak için anonim iş başvuruları işverenler için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Şirketler bu sayede her kesimden insanlara açık olduğunu ve farklılıkları teşvik ettiğini vurgulayabilir.” ifadelerini kullandı.

Bürkle + Schock Transformers GmbH Genel Müdürü Stefan Bürkle ise pilot projede yer almanın faydalarını bizzat yaşadıklarına dikkat çekerek, “Anonim başvurular personel seçimi için iyi ve güvenilir bir uygulamadır. Şirketimiz pilot projede yer alarak bunun faydasını bizzat görmüştür. Anonim iş başvuruları sayesinde personel seçimi daha objektif bir şekilde işliyor. Ayrıca bu sayede işveren olarak entegrasyona önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz.” dedi.

Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Müdürü Christine Lüders iş anonim başvurulara olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti ve şöyle devam etti: “Baden Württemberg’de yapılan iş başvurusunun pilot projesi sonuçlarına bakıldığında bunun ne kadar iyi ve faydalı bir uygulama olduğu bir kez daha tescil edilmiş oldu. Çünkü anonim iş başvurularında belirleyici olan tek unsur kişinin kişisel nitelikleridir. Almanya’da şirketlerin anonim iş başvurularına olan ilgisinin artması da bunun göstergesidir.

Şu anda Berlin ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde de pilot proje uygulaması devam ediyor. Ayrıca Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein eyaletleri de pilot proje uygulaması başlatacaklarını belirtti.” Baden Württemberg’de 2013 yılında başlatılan “Anonim Başvuru” pilot projesi kapsamında toplam 981 başvuru değerlendirildi, 354 kişi ile sözlü mülakat yapıldı ve toplam 67 kişi iş sahibi oldu.