Batı Avrupa Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Yüksek Öğretim programları sayesinde birçok vatandaş lise diploması ve üniversite okuma imkanına kavuşuyor.

Eğitimini yarıda bırakmış veya meslek eğitimi yapanlar için artık açıktan liseyi bitirmek mümkün. Bu türlü hedeflerini gerçekleştirmek isteyenler Köln’de Eskişehir Üniversitesinin bünyesinde bulunan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Açık Öğretim Fakültesine (AÖF) başvuru yapabilir.

www.anadolu-üni.de web adresinden kaydını online tamamlayan tüm öğrenci adaylarının belgelerini en geç 12 Eylül 2014 tarihine kadar postalamaları gerekiyor. Sonrasında evlerine postalanan kitaplarla ders çalışan öğrenciler, senede üç dönem Avrupa’nın değişik şehirlerindeki sınav merkezlerinde sınava giriyor.

AÖL bitirip lise diploması alan öğrenciler, Yüksek Öğretim Sınavı (YÖS) sonucuna göre başvuru yaparak Türkiye’de üniversite okuma imkanı elde ediyor.

YÖS sınavına girmek için Fachabitur, abitur veya Köln Batı Avrupa Açık Öğretim Lisesini bitirmek gerekiyor.

Gelsenkirchen Primus Eğitim Merkezi YÖS sorumlusu Mehmet Akif Ergün, öğrencilere danışmanlık yaptıklarını belirterek, “Batı Avrupa Açık Öğretim Lisesi diploması buradaki abitür diplomasına denk. Bu liseyi bitiren birçok öğrenciyi üniversiteli yaptık ve hayallerindeki bölümleri kazandırdık.” dedi.