Aşağı Saksonya Adalet Bakanlığı Müslüman mahkumların cuma namazı gibi dini vecibelerini yerine getirme ve İslami konularda doğru bilgilendirilmesi amacıyla ikisi kadın 36 manevi rehber görevlendirdi.

Manevi rehberler aynı zamanda Müslüman mahkumların radikal gruplara katılmasını engelleyecek. 2012 yılından beri bazı manevi rehberler yine Adalet bakanlığına bağlı olarak çalışırken, yeni görevlendirilmelerle birlikte rehberler eyalette bulunan 11 cezaevinde görev yapacak.

Dini rehberleri davet ederek resmen görevlendirme yapan Aşağı Saksonya Adalet Bakanı Antje Niewisch-Lennartz (Yeşiller) Müslüman mahkumlar için görevlendirilen dini rehberlerin bundan sonra tüm cezaevlerinde görev yapacağını belirtti. Müslüman mahkumların dini hayatının eyalet için çok önemli olduğuna dikkat çeken ve bunun için dini rehber eğitimine ihtiyaç olduğunu belirten Niewisch-Lennartz yeni görevlendirilen rehberlere, “Düzenli olarak ceza evlerine gidin ve cuma namazlarının düzenli olarak kılınmasını sağlayın.’’ dedi.

Bakan, rehberlerin mahkumlara sabır, anlayışlı olmak ve doğruluk gibi İslami değerleri iyi bir şekilde aktaracağına inandığını söyledi. DİTİB Aşağı Saksonya-Bremen Başkanı Yılmaz Kılıç ise yaptığı açıklamada Aşağı Saksonya’nın Müslüman mahkumlar için manevi rehber görevlendirmekle ülke genelinde öncü bir eyalet olduğuna dikkat çekti.Aşağı Saksonya’da manevi rehberler Müslüman ve Hıristiyan kurumlar, Adalet bakanlığında yetkililerinde olduğu bir çalışma grubu tarafından takip ediliyor. Rehberler bu iş için adalet bakanlığından belirli bir ücret alıyor.

Eyalette Hıristiyan mahkumlar için 21’i Protestan ve 17’si Katolik toplam 38 manevi rehber görev yapıyor.