CHP Bafra eski ilçe başkanı Nihat Oktay, CHP'nin Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğunu ve ona ihanet edenlerin bu dünyada ve öbür dünyada bu bedeli ödeyeceklerini savundu. Oktay, "Bu konuşmalarımla kimseyi incitmek istemiyorum. Bizim emeğimizi seçime 2 gece kala çaldılar. CHP'ye ihanet edenin ölüsünü çiğner geçerim." diye konuştu.

Oktay, CHP delegeleri ile Büyük Park Cumhuriyet Salonu'nda buluştu. 10 Mayıs'ta yapılacak olan kongre için yeniden başkan adaylığını açıklayan Oktay, CHP'nin Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğuna dikkat çekerek, "28 aydır atama usulü ile birlikte görev yapmaktaydım. Bu süre içerisinde takdir sizlerin. Bafra’da partimizi belirli bir yere getirmeye çalıştık. Bunun için benimle birlikte yönetimimde bulunan, emeği geçen tüm partililerime ve değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim." diye konuştu. "Hepinizin bildiği gibi biz göreve geldiğimizde belediye başkanlığı seçimlerinde 800 küsür oy almıştık. Bugün belediye meclisinde 8 bin küsür oy aldık ve ilk defa 1980’den sonra partimizde yerel yönetimlerde 10 kat sonuçları artırdık. Tabi bu başarı mıdır, tabi ki hayır. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Ben 28 ay önce hepinizin huzurunda şu sözü verdim. Bafra'da '30 bin oy hedefimiz’ dedim. Ama bu süreç içerisinde gelin görün ki, en başarısız illerimiz arasında sayılan Samsun’dan en az zayiatla partimizi temsil ettik." şeklinde konuştu.

BAŞARISIZLIĞIN SEBEBİ ARAŞTIRILSIN

"Ben bunu genel başkan yardımcılarımla, Milletvekillerimle, il başkanımla paylaştım ve bu başarısızlığın nedeninin araştırılmasını istedim ve baştan itibaren herkesin sorgulanması tarafıydım." diyen Oktay şöyle konuştu: "Bana genel başkan yardımcım ve il başkanım 1 hafta beklememi söyledi ve ben bu süreç içerisinde beklerken, değerli arkadaşlarımız istifalarını sundular. Ben Nihat Oktay olarak ilkeli bir insanım ve zaten seçimden hemen sonra bu sorumluluğu üzerime alıp kendi rızamla görevden çekilecektim ama arkadaşlarım herhalde biraz sabırsız davrandılar. Onlara da bu davranışlarını havale ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra’da hepinizin bildiği gibi gelecek seçimlerde başta belediye başkanlığı olmak üzere birinci parti olacağına inanıyorum. Bunu canı gönülden ve içtenlikle söylüyorum. 2,5 yıl önce ne demişsem yine aynısını söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin eskiden kalma bazı hastalıkları olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hastalıkların başında yönetimlerine güven duymama ve seçim döneminde bazı arkadaşlarımızın az da olsa partilerine sahip çıkmamalarından dolayı bu seçim sonucunu biraz da bu şekilde yansıdığına inanıyorum. 10 Mayısta ise tekrar CHP Bafra ilçe başkanlığına talibim.''