Berlin Başbakanı KlausWowereit’ın(SPD) yerine adaylığını koyan RaedSaleh, Jan Stöss ve Michael Müller, Genç Sosyal Demokratlar’ın (Jusos) programında kozlarını paylaştı. Parti teşkilatının eski başkanı ve Çevre ve Şehir Gelişiminden Sorumlu Senatör Müller, “Yönetmeyi bilmek lazım” diyerek deneyimli bir siyasetçi olduğuna dikkat çekti. Müller, konut eksikliğini dile getirerek, 5 bin yeni konutinşa edileceğini belirtti.

SPD Eyalet Meclis Grubu Başkanı RaedSaleh ise “Sosyal sorunların yoğun olduğu bir semtte büyümenin ne manaya geldiğini iyi bilirim” dedi. Bu bölgelerdeki gençlere şans verilmesini isteyen Saleh, “Bir kişinin geleceği doğduğu yere bağlı olmamalı” dedi. Teşkilatın başkanı Stöss ise sol eğilimli siyaset yürüteceğini vaat etti. Stöss, “Açılan sosyal makasın tekrar kapanmasını istiyorum” diyerek başkente yatırım yapacağı sözünü verdi.

Forsa’nın araştırmasına göre Berlinlilerin yüzde 54’ü Müller’i başbakanlığa layık görüyor. Saleh ve Stöss ise yüzde 25’er oy aldı. Başbakanın kim olacağına ise SPD üyeleri karar verecek. Sonuçlar, 6 Kasım’da belli olacak.