Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"na katılan 150 bisikletçi Bursa’nın Mudanya ilçesinde mola verdi.

Mudanya’ya Gemlik’ten denizyoluyla gelen bisikletçileri Mütareke Meydanı’nda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Tahir Yılmaz karşıladı. Tarihin yön levhaları eşliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin ikinci ayağında dikkatleri en çok çeken, kendisini 18 yaşında olarak nitelendiren 85 yaşındaki Ömer Doğan oldu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tura katılan bisiklet sevdalılarını kutlarken, kurtuluştan kuruluşa olarak gerçekleşen bisiklet turunda spordan öte tarih, kültür ve turizmin de harmanlandığını söyledi. Mudanya Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Tahir Yılmaz ise, bisikletseverlerin etkinliklerine Mudanya’yı da almalarının ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.
Mudanya’dan Bursa’ya hareket ederek ikinci etabı tamamlayan bisikletçiler, üçüncü etap için 16 Eylül’de Bursa Tophane’den saat 10.00’da hareketle Mudanya Yörükyenicesi Mahallesi’nde Mudanya Belediyesi’nin dağıtacağı kumanyalarla mola verecekler. Karacabey’e geçecek olan ekipler, 19 Eylül’de ise şehitler diyarı Çanakkale’de bitiş ipini zafer duygularıyla göğüsleyecekler.