Osmaniye Umut Yıldızları Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Tıraş, "Son bir ayda 8 gencimizi kurban verdiğimiz bonzaiye karşı birlikte mücadele vermeliyiz." çağrısında bulundu. Gençlerin enerjilerini harcamaları için spor alanlarının önem taşıdığını kaydeden Tıraş, belediyenin açtığı yaz spor okullarının bu açıdan çok önemli olduğunu, bunlara devam edilmesini, hatta sayılarının artırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tıraş, "Ülkemizin ve ailelerimizin en büyük sorunlarından biri olmaya başlayan, özellikle de gençlerimizin akıl ve beden sağlığı, dünya ve ahiret saadetini perişan eden uyuşturucu maddelerinin kullanımı ve satışının verdiği zararlar ve yapmış olduğu tahribatlara karşı birlikte mücadele vermeyi kendimize görev kabul etmeliyiz." dedi.
Madde kullanımının toplumsal, ailevi ve bireysel değerleri yerle bir ettiğini kaydeden Semiha Tıraş açıklamasında şunları dile getirdi: "Son günlerde maalesef bonzai denen madde kullanımı arttı. TÜİK verilerine göre uyuşturucu madde bonzainin kullanım yaşı 11'in altına düşmesi bir anne ve bir eğitimci olarak bizleri dehşete düşürmüştür. Bu maddenin kullanımıyla gelen ölümler toplumumuzu derinden yaralamaktadır. Bonzai ile mücadele olmazsa olmazımız olmalıdır. Sadece ailenin ya da devletin mücadelesiyle olmaz. Bu illetle toplumun her kesimi birlikte mücadele etmeli."

'GENÇLERİ SPORA YÖNLENDİRMELİYİZ'

Çocuklar ve gençlerin ailesinden bulamadığı ilgiyi, şefkati ve sevginin yerini doldurmak için başka arayışlara yöneldiğine dikkat çeken Tıraş, "Toplumun tüm birimleri el ele verip dur demeli ve bu maddelerle tanışmamış gençlerimizi bu illetten uzak tutmanın yollarını bulmalıyız. Gençlerin enerjilerini harcamaları için spor alanları yapılmalı. Belediyenin yaptığı yaz spor okulları bunun için çok önemlidir. Başkanımızdan başarılı olan spor okullarına devam etmesini bekliyoruz. Bu illetin şehrimizden can almaması için STK'ları ve ve ilin yöneticileri 'neler yapabiliriz' diye ortak akıl toplantıları düzenlemeli." şeklinde görüşmelerini dile getirdi.