Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 2014-2015 eğitim öğretim yılının açılması dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Bakmayın kağıt üzerinde 15 Eylül’de okulların açıldığına. Gerek TEOG nakilleri, gerekse de Bursa’nın eğitim tablosu 15 Ekim’den önce bir eğitim faaliyeti olmayacağını gösteriyor. Gelenek olduğu üzere, kervan yolda dizilecek” dedi.

'OKULLARDA EĞİTİM ÖĞRETİM MÜDÜRSÜZ BAŞLAMIŞTIR'

Yeni eğitim öğretimin sorunlarla başladığını belirten Selçuk Türkoğlu, yeni sezon öncesinde okul müdürlerinin kellesinin koparıldığını ifade edip şunları söyledi: “Müdür yardımcıları ise, giyotin sırasında kellesinin koparılmasını beklemekteler. Pek çok okulun ki bunlar Bursa’nın en köklü ve başarılı okulları müdür ve müdür yardımcısı yok. Öğretmenler tedirgin, okullar huzursuz. Kıran kırana bir koltuk kapma savaşı yaşanmakta. Yandaş takım torpil peşinde. Boşaltılan, daha doğrusu gasp edilen koltuklara oturabilmek adına taklanın, yalakalığın, satışın bini bir para.”

Üst yönetim ise kendilerini atayanların gözüne girebilmek için bütün değerleri alt üst ettiğini vurgulayan Selçuk Türkoğlu, “Yani Bursa Milli Eğitimi ve 550 bin öğrenci kimsenin umurunda değil.” dedi.

Bursa Milli Eğitiminin çözüm bekleyen devasa sorunları olduğunun altını çizen Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “En az 7 bin derslik ihtiyacı var. Hayırseverler olmasa tümden iflas. Merkezde sabah namazından önce ders başlayacak ve yatsı namazından sonra bitecek. Yine en az 4 bin 500 öğretmen açığı var. Ücretli görevlendirmelerine devam. Okul sayısı kadar kadrolu hizmetlimiz yok. Özellikle göç alan bölgelerde hizmetli yokluğundan okullar kokmakta. Yeterince rehber öğretmen yok, her 750 öğrenciye bir rehber öğretmen düşüyor.” şeklinde konuştu.