Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı yaz dönemi kursları, öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. Her yıl yaklaşık beş bin kişinin bir sanat dalında ilerlemesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, yaz kurslarından 1500 kişiyi mezun etti.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yaz kursları mezuniyet töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Salona gelenleri çizgi film kahramanlarından oluşan orkestra karşıladı. Bin 300 kişilik salonun tamamen dolduğu ve dışarı taşan bir ilginin bulunduğu törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, konservatuvarın çok önemli görevler ifa ettiğini söyledi. Konservatuvarın hem yaz hem kış döneminde 16 farklı branşta 5 bin kişiye kurs verdiğini belirten Durukan, 6 farklı branşta yaz kurslarına katılan bin 500 öğrencinin sertifika aldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında kültür-sanatın önemini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak, tatil mefhumu olmadan çalıştıklarını ve en iyi hizmetleri Kayseri'ye kazandırmaya gayret ettiklerini ifade eden Özhaseki, "Bir taraftan belediyenin rutin işlerini yapıyoruz, bir taraftan Kayseri'nin Avrupai bir görünüm kazanması için üst yapıyı tamamen elden geçiriyoruz. Diğer taraftan da Kayseri'yi büyütebilmek, geliştirebilmek, çevrenin cazibe merkezi haline getirmek ve Kayseri'yi en az 10 vilayete hitap eden bir başşehir yapabilmek için çok önemli projelere imza ediyoruz. Yamula Barajı, stadyum, kongre salonları, raylı sistem, Erciyes'te kayak merkezi, Harikalar Diyarı gibi yatırımlar bunlar arasında. Biz belediye olarak Kayseri'de pastayı büyütürsek herkes nasibini alacak." dedi.

Kültür Yolu Projesi'nden de bahseden Özhaseki, "Kültür Yolu Projesi, Kayseri'de ne kadar tarihi eser varsa hepsinin restore edildiği, içine fonksiyonlar verilen bir proje. Başlangıç yeri Selçuklu Müzesi. Farklı medeniyetlere ait 30'dan fazla tarihi eser var. Bu proje kapsamında Selçuklu Müzesi yapıldı. Ayrıca, Kale içine Arkeoloji Müzesi ve Kayseri Lisesi'ne Milli Mücadele Müzesi yapılıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yaz kurslarından mezun olan yaklaşık bin 500 öğrenciden bazılarına Başkan Özhaseki sertifikalarını verdi. Ardından da öğrenciler kurslarda öğrendiklerini davetlilere sundu.