Samsun’un Terme ilçesi Sakarlı Mahallesi'nde bulunan Hürriyet Cemevi kapılarını birlik iftarı için açtı. Cemevinde yapılan iftara çok sayıda davetli katılırken, mahalle sakinleri iftara gelenleri güllerle karşıladı. Ezanın okunmasıyla başlayan iftar sofrasında yörenin yemekleri konuklara ikram edildi.

    İftardan sonra kısa bir konuşma yapan mahalle muhtarı Murat Işık, "Tuttuğumuz oruçlarımızın sonrası oturduğumuz iftar sofraları bizim farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak algılayıp bunu ilelebet yaşatmamız gerektiğini bizlere göstermektedir. Bugün bizler burada kardeşlik iftarında buluştuk ve yeni yaptığımız cemevimizin kaplarını kardeşlerimize açtık onları ağırlamak ve aynı sofrayı paylaşarak iftar yapmak bizleri mutlu etti. Kardeşliğimizin üzerinde oynanan bizleri ayırmaya ve ötekileştirmeye çalışanlara bugün burada gösterdiğimiz kardeşlik iftarı, huzurun hakim olduğu Ramazan ayı da Muharrem ayı olduğu gibi birlik ve beraberliğimiz için yeni fırsatlar oluşturdu." dedi.

    Konuşmasının devamında Işık, “Ramazan ayının da Muharrem ayının da bizlere ait olduğunu, hepimizin Yunus Emre’nin, Mevlana’nın Hacı Bektaşi Veli’nin, Pir Sultan Abdal’ın torunları olduğumuzu unutmayalım. Toplumumuzun çok desenli sağlam bir mozaiğe sahip olduğunu belirterek iftar soframızı şenlendiren kardeşlerimizden Allah razı olsun bizleri mutlu ettiniz, hepinizin şimdiden bayramını da tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

    Daha sonra program yapılan sofra duasıyla son bulurken, yeni yapılan cemevi gezildi.