Malatya’da Abbott Nütrisyon ile Malatya Devlet Hastanesi'nin başlattığı ‘İyi beslenmek her çocuğun hakkıdır’ kampanyası çerçevesinde çocuklara sağlıklı gelişim için dengeli beslenme aktiviteleri gerçekleştirildi.

Sağlıklı gelişim için çocuklarda dengeli beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz hafta başlatılan kampanya kapsamındaki etkinlik Malatya Devlet Hastanesi bahçesinde yapıldı. Bilimsel verilerin eğlenceyle harmanlanarak sunulduğu programda uzman hemşireler tarafından gün boyu çocuklara beslenme değerlendirmesi anlatıldı. Tüm çocukların büyüme çağında yaşıtlarıyla boy ve kilo olarak beklenen seviyede olmasının hedeflendiği kampanyada malnütrisyon yani yetersiz beslenme konusunda anne ve babaların bilinçlenmesini sağlamanın planlandığı belirtildi.

Etkinlikte sağlıklı büyümenin ilk şartının tam ve dengeli beslenme olduğu anlatılarak dengeli beslenerek birçok hastalığın önüne geçilebileceği ifade edildi. Türkiye’de beş yaşın altındaki her 10 çocuktan birinin yaşına göre kısa ve yüz çocuktan üçünün yaşına göre düşük kilolu olduğunun belirlendiğine dikkat çekilen programda, bu bulgulara özellikle 6 ay - 3 yaş arasında sık rastlanıldığına dikkat çekildi.

'İyi Beslenmek Her Çocuğun Hakkıdır' programını Türkiye genelinde sürdüreceklerini belirten Abbott Nutrisyon Genel Müdürü Elba Rivera uluslararası bir beslenme firması olarak yetersiz beslenmenin sebep olduğu olumsuz sonuçlara karşı savaş başlattıklarını söyledi.
Bu yüzden hekimler ile hastaların ihtiyaçları doğrultusunda yeni tedavi yöntemlerini hayata geçirirken aynı zamanda toplumda farkındalığı artıracak projelere destek verdiklerinin altını çizen Rivera, insanların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için beslenmenin önemini vurgulamayı ve hastalıkların tedavisindeki önemini anlatmak olduğunu ifade etti.