Cumhuriyet'in ilanının 91. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da coşkuyla kutlandı. Tören geçişi sırasında asker ve gaziler alkışlandı. Vatandaşlar bayrama yoğun ilgi gösterdi.

Tören, Valilikte tebriklerin kabulü ile başladı. Burada Vali Alim Barut, TBMM İdare Amiri ve Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkanı Sami Aydın il protokolü ile kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. Daha sonra program Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde devam etti. Burada Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Sağır ve Belediye Başkanı Aydın tören alanında bulunan vatandaşların bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Alim Barut, 91 yıl önce Cumhuriyet ilan edildiğinde yapılan kutlamaların haberleştirildiği Türk Ocağı birlik yayını mecmuası kupürünü okudu. Barut, haberde Cumhuriyetin ilanının Sivas halkını çok heyecanlandırdığının yer aldığını belirterek, “Cumhuriyetin ilanı 91 yıl önce nasıl coşku ile kutlanıyorsa şimdide aynı heyecanla kutlanıyor, gelecekte de aynı heyecanla kutlanmaya devam edecektir” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları gösterisinin ardından kutlamalar tören geçişi ile sona erdi. Geçiş sırasında askerler, gaziler ve atlı polis birliği büyük alkış aldı. Törene vatandaşların yoğun katılımı dikkat çekti. Törenin ardından fotoğraf ve resim sergisi açıldı.

BAYRAK SATICILARI BAYRAM YAPTI

Öte yandan kent meydanı ve çevresinde Türk Bayrağı satan seyyar satıcılar bayram yaptı. Vatandaşlar çocukları için çok sayıda Türk Bayrağı satın aldı. Çocuklar ellerinde Türk Bayrakları ile tören alanında renkli görüntüler oluşturdu.

Bu arada akşam yapılması gereken resepsiyon maden kazası nedeniyle iptal edildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Karaman’a bağlı Ermenek İlçesi’nde meydana gelen maden kazası nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Sivas’ta yapılması gereken resepsiyon da iptal edildi.