Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in başkanlığını yaptığı Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (DABB) eğitim seminerleri sona erdi. Büyüme ve birlikte proje geliştirmek gibi önemli kararların alındığı toplantılar için Başkan Çetin, “Birlik üyesi belediye başkanları bir araya gelip ‘beyin fırtınası’ gerçekleştireceğiz, örnek belediye başkanlarının deneyimlerinden yararlanacağız.” diye konuştu.

DABB Başkanı Soner Çetin, 21’i belediye başkanı olmak üzere 27 belediyeden 100’ü aşkın katılımcının yer aldığı üç günlük seminer çalışmalarının başarıyla tamamlandığını bildirdi. İlk hedeflerinin birliğe üye belediye sayısını artırmak olduğunu belirten Çetin, “Kısa süre içinde önemli mesafeler kat ettik ama ciddi bir güçbirliği için üye sayımızı, hiçbir siyasi ayrım yapmadan artırmanın gayreti içinde olacağız. Bir yandan niceliği artırırken diğer yandan da örnek projeleri birlik üyeleri arasında yaygınlaştırıp uygulamak istiyoruz” dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesinde İhale Kanunu, Kamu Maliyesi, İmar İşleri Plan ve Ruhsat konularında ayrıntılı teknik bilgilerin verildiği seminerin oldukça verimli geçtiğini belirten Çetin, “Belediye başkanları olarak üzerinde önemle durduğumuz bir diğer husus, zayıf ve küçük belediyelere hem lojistik hem de yetişmiş insan gücü desteği sunmak. İhtiyaç sahibi belediyelere, birlik içinde görece daha güçlü belediyelerden araç-gereç ve eğitim desteği sağlayacağız” diye bilgi verdi.

BAŞKANLAR DÜZENLİ TOPLANACAKLAR
DABB olarak Türkiye’ye örnek olmuş başarılı belediye başkanlarını davet ederek bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı planladıklarını da belirten Başkan Soner Çetin, şu bilgileri verdi: Birlik bünyesinde yer alan belediye başkanları olarak düzenli biçimde toplanacak ve beyin fırtınası yapacağız. DABB’ın Mersin’in Tece beldesindeki binasında Halk Eğitim Merkezi’nden ve Türkiye Belediyeler Birliği’nden de destek alarak eğitim çalışmaları yapacağız, işsizlerin meslek edinmesi dolayısıyla istihdama katkı amacıyla özel kurslar düzenleyeceğiz.