Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis il ve ilçe örgütleri, IŞİD'i yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı.

DBP ve HDP öncülüğünde Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen grup, Cumhuriyet Caddesi boyunca pankartlar eşliğinde yürüdü. Yapılan yürüyüşün ardından Tatvan Yaşam AVM önünde toplanan grup burada basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan DBP Tatvan ilçe Başkan Yardımcısı Serhat Yetişkin, IŞİD’in saldırılarına önlem alınmaması durumunda bu gün Ortadoğu'da yaşanan katliamların yakın sürede bölgede yaşanmaya başlayacağını söyledi.

Basın açıklamasında, AK Parti hükümetinin IŞİD’e karşı önlem almak yerine destek çıktığını iddia eden Yetişkin, "Kapitalist, emperyalist güçler bu savaşın geçiş güzergahı ve lojistik konumlama görevini Türkiye’ye yüklemiş olup, Türkiye Cumhuriyeti de bu süreçte kendi payına düşen görevi aktif bir şekilde yerine getirmeye çalışmıştır. Sınırlarımızda yaşanan bu çatışmalar anavatanımız Kürdistan’ı olumsuz etkilemiş ve AKP hükümetinin işbirlikçi tutumu nedeniyle sınırlarımız adeta kaotik duruma getirilmiştir." dedi.

Yapılan saldırıların hedefinde Kürt halkının kazanımları olduğunu savunan Yetişkin, "AKP hükümeti bilmelidir ki Rojava devrimi olmazsa bu gün Kobani’ye saldıran kapitalizmin tetikçi çeteleri yarın Diyarbakır’a, Batman’a ve Bitlis’e, Tatvan’a kadar saldıracaklar. Bu nedenle AKP hükümetine bu politikalarından vazgeçmeleri, Rojava devrimiyle dayanışma içinde olmaları için uyarıyoruz. Aksi takdirde yarın çok geç olabilir." diye konuştu. Grup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.