Ordu’nun Fatsa ilçesinde 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Özel Dolunay Koleji yeni binasında eğitim ve öğretime başladı.

Dolunay Koleji Müdürü Orhan Irmak kurulduğu günden bu yana kolej olarak başarılarından söz ettirdiklerini belirterek; "Yeni binamızda çok daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Yeni mekanımız çok daha geniş ve çok daha güzel imkanlara sahip. Geçtiğimiz yıl okulumuz TEOG sınavı yerleştirmelerine göre Ordu il birincisi oldu, 47 öğrencimizden 26. sını Fen liselerine yerleştirdik. Oldukça güzel başarımız var, bu başarımızı yeni binamızda daha da yukarılara da taşımayı hedefliyoruz. Yeni binamız öğrenciler açısında daha ferah bir ortama sahip, dolayısıyla öğrencilerin sosyal alandaki ihtiyaçlarına da daha güzel cevap verilmiş olacak. Yeni bir okulun herkese kattığı güzel şeyler vardır. Bu ortamda öğrencilerimizin daha başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.
Yeni bina ile birlikte kontenjan sayılarının yüzde 30 artarak 448'e çıktığını ifade eden Orhan Irmak "Okulumuz bünyesinde iki ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul ile ayrı ayrı katlarda hizmet vermekteyiz. Öğrenci sayımız geçen yıl ile aynı durumda, yeni binamızda artacağını bekliyoruz. Öğrencilerimize sınıflarının dışarısında da zenginleştirilmiş eğitim projesi ile başarılarını arttırarak Türkiye’de ilk elli okul arasına girmeyi hedeflemekteyiz. Tüm sınıflarımız akıllı sınıf kapsamında olup akıllı tahtalarda eğitim vermekteyiz." diye konuştu.