Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, yerel yönetimlerin halka etkin hizmet vermede her zaman 'yerinde yönetimle' yapılması taraftarı olduklarını söyledi.

Büyükşehir Yasası ile turizm şehri Manavgat'ta başta su ve ilaçlama çalışmalarının Antalya Büyükşehir'e geçtiğini belirten Çakmak, zamanında ilaçlama yapılmadığı için Side'de turizmcilerin sivrisinek mağduru olduğunu kaydetti. Her yıl milyon turisti ağırlayan Side'de hale sivrisinek sorunu olmasının Türk turizmi adına üzüntü verici olduğunu belirten Çakmak, sivrisinekle mücadele çalışmasının gün aşırı yapılması gerektiğini, aksi takdirde bölgeye tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin mağduriyet yaşayacağını ifade etti.

Side'de açıklama yapan Çakmak, "30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası'nde belediyelerin arası yetki karmaşasında sıkıntıyı esnaf, vatandaş, turizmci ve tatile gelen vatandaşlar. Vatandaş yetki karmaşası nedeniyle hangi birime hangi belediyenin baktığını bilmiyor. Turizm sezonun en yüksek sezonu yaşadığı bir dönemde ülke ve dünya turizminin göz bebeği Side sivrisinek sorunu yaşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Side'nin sivrisinek sorununa çözüm bulmalı. Sivrisinek rahatsızlığı Side'ye tatile gelen turistlerin kaderi olmamalı." dedi.