Uluslararası Su Ürünleri ve Akuatik Bilimler Sempozyumu (FABA), 48 ülkeden 600'ü aşkın bilim adamının katılımıyla Trabzon’da yapılacak. Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek sempozyumda dünya balıkçılığı ve su ürünlerinin geleceği konuşulacak.

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İlhan Aydın, Gazeteciler Cemiyeti'ndeki basın toplantısında sempozyumla ilgili bilgiler verdi. Sempozyuma 48 ülkeden 600’ün üzerinde bilim insanının katılmasının beklendiğini ifade eden Aydın, balık yetiştiriciliğinden genetiğe, avcılıktan su kalitesi ve kirliliğe, su ürünleri işlemeden balık hastalıklarına kadar pek çok konuda bilimsel araştırmaların konu edileceği sempozyumun ülke ve bölge balıkçılığına önemli faydalar sağlayacağına inandığını belirtti. Sempozyumun ana konusunu deniz ve iç sularda biyo çeşitlilik, balıkçılık, akuatik çevre ile etkileşimlerinin oluşturacağını anlatan Aydın, sempozyum süresince Karadeniz'deki canlı hayatına ait bir fotoğraf sergisinin de açılacağını kaydetti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde 25 Eylül Perşembe günü saat 10.00'daki açılış töreniyle başlayacak 2014 FABA, 2 gün sürecek.