Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği (DUYUMDER) Başkanı Recep Şahin ve dernek üyeleri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette DUYUMDER çalışmaları hakkında bilgi veren Şahin, Veli Sarıkaya’ya kursiyerler tarafından yapılan bir çini hediye etti.

DUYUMDER’de çok güzel işlerin yapılabildiğini anlatan Veli Sarıkaya, “Bunlar hem bizim kültürümüzün yaşatılması adına hem de bu insanların gelecekte ekonomik manada bir meslek edinmeleri ve kendi ayakları üzerinde durmaları adına çok önemli çalışmalar. Bu çalışmanın hem kendi ekonomilerine hem de şehir ekonomisine katkı sağlamaları bakımından fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.


İşitme engellilerin istihdamı için çaba harcadıklarının altını çizen Recep Şahin ise “Derneğimiz, 1992 yılından beri ilimizde yaşayan engellilerin sağlıklı, hak ettiği eğitimi almış, kolunda altın bileziği olan, kendi ayakları üzerinde duran, ailesine ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bireyler olarak yetiştirmek için gayret sarf ediyor.” dedi. Ziyarette ayrıca, yapılabilecek işbirliği ele alındı.