Efeler Belediyesi 90 model ve altı tüm araç ve iş makinelerini Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine bu yönde bir karar verdiğini belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, bu araçların hepsinin kullanılamaz olduğunu söyledi.

Efeler Belediyesi olarak 90 model ve altı tüm araçları tespit ederek Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceklerini belirten Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Şu anda Efeler Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ve Efeler Belediyesi bünyesinde var olan 90 model ve altı bütün iş makinalarının büyük şehre devri ile kullanılmaması yönünde bir karar var. Önümüzdeki günlerde bunun devri yapılacak. Belediyemizde bulunan 90 model ve onun altındaki model tüm araçlar kullanılamayacak durumda.” dedi.

YENİ ARAÇ ALIMLARINDA KDV ÖDEMEYECEK

Efeler Belediye Meclisi’nde yeni araç alımıyla ilgili gündem maddesinde 2 adet yükleyici alınması oybirliğiyle kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Alınacak iki küçük yükleyicinin Efeler Belediyesi’ne 80-90 bin TL’ye mal olacağını aktaran Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Muhtelif İş ve çalışmalar için Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere iş makinası ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda iki adet mini yükleyici olmazsa olmaz iş makinalarıdır. Bunların Devlet Malzeme Ofisi’nden temini için çalışmalara başlayacağız. Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde ihtiyaç duyulan iki adet mini yükleyici talebimiz acildir. Bildiğiniz üzere Efeler Belediyesi olarak teşvik belgesi de aldık. Araçlarımız KDV ödemeden temin edebileceğiz.” dedi.

Yapılan oylamayla doysa oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti.