Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yaklaşık 7 bin okul müdürünün görevden alınarak yerine çoğunluğu aynı sendikadan olan müdürlerin atanması Şanlıurfa’da protesto edildi. Türk Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi liyakata bakılmaksızın yapılan atamaların hukuksuz olduğunu savundu. Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanan sendika üyeleri burada basın açıklaması yaptı. Açıklamayı sendika Şanlıurfa Şube Başkanı Hikmet Karakuş okudu. MEB’in politikalarını eleştiren Karakuş, Yeni atamaların AKP ve yandaş sendika tarafından belirlendiğini ifade etti.
İktidarın, ‘paralel yapıyı’ tasfiye etme adı altında kendi paralel yapısını oluşturduğunu vurgulayan Karakuş, “okulların büyük bir bölümü iş bilmez, torpilli, yandaş okul müdürlerine emanet edilmiştir. Sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı ve tecrübesi ile o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak MEB’in tarihine geçecektir.” diye konuştu.
Görevden almaları kıyım olarak nitelendiren Karakuş, “bu yapılanlar darbe dönemini hatırlatıyor. Ancak darbe dönemi, 28 Şubat’ta bile böylesine kıyım yaşanmamıştı.” dedi.
Puanlamalarda ciddiyetsizliğin had safhada olduğunu kaydeden Karakuş, emekli olanlara, kurum değiştirenlere, vefat edenlere, şuan müdür olmayanlara 75 üzeri puan verilerek görev süresinin uzatılmasından yakındı.
Hükümete yakın sendikayı da eleştiren Başkan Karakuş, “malum sendika da bu süreci o kadar ahlaksızca kullandı ki tehdit savurmaktan da geri kalmadı, ‘bana üye ol seni müdür yapacağım’ şeklinde gayri ahlaki yollara başvuran bu yapı, adeta hile, şantaj ile üye kaydetti.” Şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından siyah çelenk il müdürlüğünün kapısına bırakıldı.