Samsun'un Çarşamba İlçe Müftülüğünce ayda bir kez düzenlediği toplantıya katılan Çarşamba Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, ilçenin merkez mahalleleri ile köylerindeki din görevlilerine hitap etti.

Abdullah Paşa Camii konferans salonunda düzenlenen toplantıda kendisine zaman ayırdıkları için başta Çarşamba Müftüsü Sıkta Kaya ile imam ve müezzinlere teşekkür eden Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, "Görüyorum ki şu an çok sayıda din görevlimizle beraberim. Her biriniz yüzlerce insanımıza ulaşabiliyorsunuz. Böylece bizler de verdiğimiz mesajları sizler aracılığıyla binlerce insanımıza ulaştırmış olabileceğiz." dedi.

Çarşamba’da hırsızlık olayları çok olmasa da bunu minimize etmek için çalıştıklarını vurgulayan Serdar, ilçedeki camilerde de bazen hırsızlık yapıldığını ifade etti. Emniyet Müdürü Serdar, camilerdeki hırsızlıkların genelde sabaha karşı olduğuna dikkat çekerek, din görevlilerinden beklediklerini şöyle sıraladı: "Sizlerden mümkün olduğunca camilere çözünürlüğü yüksek kamera taktırmanızı istiyoruz. Bu sizden talep ettiğimiz kameralar ilçemizin güvenliğinde olmazsa olmazlarından biridir. Hangi konuda olursa olsun şüphelendiğiniz şahısları kimseye hissettirmeden 155'e bildiriniz. Bir de bu konuyla ilgili sayın müftümüz de uygun görürlerse değerli hocalarımızdan cuma hutbesinde cemaatlerimize bu konuyu işlemelerini isteyeceğiz. Sizlerin ve halkın desteği bizim için çok önemlidir."

İlçede bayram sabahı bazı kişilerin havaya ateş ettiklerini hatırlatan Serdar, "Değerli imam ve müezzinlerimizden bayram namazında hutbede bunu da islemelerini ve bunun ne kadar güvensiz ve tehlikeli, şakası olmayan bir iş olduğunu anlatmalarını ve o sabah silah atacak olanları atmamaları konusunda uyarmalarını rica ediyoruz." dedi.

Art arda yapılan operasyonlara rağmen birçok vatandaşın halâ kontör ve para dolandırıcılığına, çetelerin ağına düştüğünü belirten Emniyet Müdürü vatandaşları şöyle uyardı: "Polis asla bir işlemi telefonla yapmaz. Hiçbir savcı ve polis sizi arayarak 'banka hesabınızdan terör örgütüne para transfer ediliyor, paranızı bizim verdiğimiz güvenli bir hesaba aktarın' demez. Polis adresinize bir ekip gönderir, evrakla size ulaşır. Telefonla kim ararsa arasın kanmayın."