Malatya Kent Konseyi tarafından ücretsiz düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlık kursu tamamlandı.

Kent Konseyi Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa başlatılan 4 aylık EKPSS hazırlık kursu sonra sona erdi. Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu’nda hafta sonlarında 224 engelli kursiyere verilen eğitimde kaynak kitaplar, deneme sınavları ve yaprak testler Kent Konseyi Engelliler Merkezi tarafından karşılandı.
Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, 2012 yılında Engelliler Merkezi tarafından önceki yıl Türkiye'de bir ilk olarak başlatılan ÖMSS kursu ile 126 engellinin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştiğini hatırlattı. 2014 yılı EKPSS kursunun da kursiyerler adına verimli geçtiğine işaret eden Yılmaz, engelli memur adaylarının bu süreçte çok iyi hazırlandıklarını belirtti.

Engelliler Merkezi olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve eğitim sayesinde birçok engelin aşılabileceğini kaydeden Yılmaz, “Engellilerin ve engelli ailelerinin yüzlerindeki ufak bir tebessümü görmek bizler için en büyük mutluluktur.” dedi. Merkez olarak bundan sonra da eğitim, kültür ve sosyal hayatta engellilerin yaşamlarına renk katmak için çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, 12-23 Mayıs tarihleri arasında ilköğretim mezunu engelli memur adayları için kura müracaatlarının yapılacağını bildirdi. Yılmaz, 27 Nisan'da yapılacak EKPSS’de tüm engelli memur adaylarına başarılar diledi.