Yenimahalle Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla engelli vatandaşlar ve aileleri için her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'El Ele Barış Pikniği', Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Ankara Doğa Sporları ve Off Road Kulübü’nün de destek verdiği etkinlikte, araçlarla engellilere ilçe turu yaptıran off roadcular, Yakacık’ta da heyecan dolu anlar yaşattı.

Yakacık Mesire Alanı’nda gerçekleşen pikniğe Yaşar’ın yanı sıra Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu ve Engelliler Birimi Sorumlusu Selçuk Koçak katıldı.

Etkinlik, Ankara Doğa Sporları ve Off Road Kulübü temsilcilerinin engellilerle birlikte yaptığı Yenimahalle turu ile başladı. Adrenalin ve sevincin aynı anda yaşandığı günde, ilk kez böyle bir deneyim yaşayan engellilerin mutluluğu, yüzlerine yansıdı. Yakacık’a off road araçlarıyla taşınan engelliler, alanda da heyecan dolu anlara yaşadı.

Yenimahalle Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerinden de söz eden Yaşar, "Göreve geldiğimizde bölgemizde kaç engelli olduğunu ve onlara nasıl destek olacağımızı belirlemek amacıyla Engelliler Birimi’ni kurduk. Yine bu dönemde bir ilke imza atarak engelli vatandaşlarımız için ‘Umut Evi’ projesini hayata geçireceğiz. Burada engelli vatandaşlarımız hem keyifli vakit geçirecek hem yeni dostluklar kuracak hem de üretecekler. Türkiye’ye örnek projemiz YENİKART’la da engellilerimize destek oluyoruz. Ayrıca Ampute Futbol Tesisi ile engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Dünya Barış Günü’nde barış ve kardeşlik adına farkındalık yaratmak için herkesi, engelli kardeşlerimiz ile el ele olmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

YAŞAR’DAN ZEYBEK ŞOV

Etkinlikte engelli çocuklarla birlikte 1 Eylül adına barış güvercinleri uçuran Yaşar, Grup Gökkuşağı’nın seslendirdiği oyun havalarına da eşlik etti. Zeybek oynamayı da ihmal etmeyen Yaşar, yüzlerce engellinin gönlünü fethetti.

Her yıl düzenlenen bu etkinlikle engellerini unutarak keyifli bir gün geçirdiklerini dile getiren engelli vatandaşlar ise Yaşar’a teşekkürlerini sundu.