Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bazı iş adamlarının bir araya gelerek oluşturduğu ve adını ‘Ereğli İçin Mücadele Platformu’ platform üyeleri Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Destek isteyen platform üyeleri, ilçenin gidişatının iyi olmadığını STK başkanları ve yöneticilerine iletti.

İlçede oluşturulan ve başını Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan'ın çektiği ve işadamlarının da destek verdiği Ereğli İçin Mücadele Platformu bu gün bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde platform üyeleri adına konuşan Niyazi Özcan, Ereğli’nin son yıllarda ekonomik açıdan büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu sıkıntıların temelinde 2006 yılında özelleştirilen Erdemir’in yöneticilerinin yaptıkları uygulamalarında rolü olduğunu söyledi. Niyazi Özcan, Ramazan ayından önce bu yönde bir mücadele başlattıklarını ve bu mücadeleye STK temsilcilerinden de destek istediklerini ifade etti.

Özcan ziyaretlerde yaptığı konuşmasında, "Bu bıçak artık yara vermeye başladı. Bizim köylerimizde artık kestaneydi, duttu, incirdi artık yetişmez bir hal aldı. Erdemir eskiden bir yere zarar veriyordu. Şu anda köylere de zarar vermeye başladı. Bölgeyi tamamen çökertti. Gelinen noktada mücadele ediyoruz. Yapılmamış zamanında, geç kalınmış olabilir. Her şeyde geç kalınabiliniyor bir yerden başlamakta bir zararımız var mı? Halisane niyet olduktan sonra bir sorun da yok. Eskiden birebir ilişkiler olmuş. Yapılmış bunla, arkadan girip viraj almışlar. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bütün STK’ları, odaları, siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Bizim çıkarttığımız 10 maddelik bir dosya var. STK’lara bunu sunacağız. Elbette bizim tespit ve taleplerimiz yüzde yüz doğrudur diye bir iddiamız yok. STK’larında içerisinde direk yer alacağı bir heyet oluşturacağız. Ortak bir çalışma yapıp taleplerimizi milletvekilimizle, belediye başkanımızla ve gerekirse bakanlarımızla oturup paylaşacağız, destek ve çözüm isteyeceğiz.”

EREĞLİ’NİN TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMA VAKTİ GELDİ

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, gerek platformun içerisinde yer alarak ve gerekse yapılacak her türlü eyleme destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Kılıç yapılacak olası bir eyleme 130 muhtar ve her bir muhtarında 150’şer kişi getirerek destek olacaklarını ve Ereğli’nin bundan sonra hiçbir siyasi görüş ve parti ayrımı gözetmeksizin tek çatı altında toplanma vaktinin geldiğini, bunun da ilk adımlarını yine birlikte atmaktan mutluluk duyacağını belirtti.

CİVELEK: AĞABEYLİK YAPACAK BİRİ OLMASI LAZIM

Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, şoför esnafının getirilen D4 belgesi gibi çeşitli uygulamalarla zor durumda olduğunu ve bu sorunlarında milletvekili, belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri ve tüm STK’ların birlikte hareket etmesi ile çözüleceğine inandığını anlatan Civelek, “Artık birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Sizi tebrik ediyorum böyle bir başlangıcı yaptığın için. Tabi ki Ereğli için elimizden gelen şeyi yapmamız lazım. Burada yedi tane daha oda var. Onlarında fikirlerini alarak hep beraber olmamız lazım. Tabi ki ağabeylik yapacak birileri olması lazım. Önder olacak birisi olması lazım. Sizleri tebrik ediyorum. Tabi ki Ereğli için biz varız. Neyse gerekeni yapmaya da hazırız” diye konuştu.

Esnafın her zaman ileride bir kişiye daha fazla ekmek verecek ve durumunu daha iyiye götürecek çalışmalara destek vermeye ve platformun içerisinde yer almaya hazır olduklarını dile getiren Kdz. Ereğli Esnaf, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, her şeyi yerinde ve üslubuyla istenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu işin içerisine siyaseti sokmadan hareket edilmesi gerektiğini belirten Tezel, “Bu tür şeylerde biz birlik olup yapılacak, çözülecek her konuda biz berber oluruz. Ama tabi bu konuların ortak olarak fikirlerin ortaya atılıp ortak değerlendirilmesi gerekir. Mesela tek kişiye sormadan çıkıp da 'işte bu konuyu konuştuk, böyle böyle' diye kendim fazladan bir söz yazarsam uygun olmaz. Kişiler ortak karar verip nasıl ekonomiyi Ereğli’de daha iyiye getirebiliriz, hangi siyasilerle buluşup çözebiliriz. O zaman her zaman için sizin yanınızda oluruz.” dedi.