Kocaeli'nde faaliyet gösteren Özel Erkul Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi tarafından düzenlenen 'Kocaeli'de Yaşam' konulu fotoğraf yarışmasının ödülleri verildi.

Lise, kent genelinde ilk, orta ve lise öğrencileri arasında 'Kocaeli'de Yaşam' konulu fotoğraf yarışması düzenledi. Yarışmaya katılan öğrencilerin fotoğrafları seçkin bir jüri tarafından değerlendirildi. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi araştırma görevlisi Ali Fuat Altın, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) kurucu üyesi Dr. Recep Yüksel, GFSD kurucu başkanı ve lisenin fotoğrafçılık kulübü rehber öğretmeni Hadi Arslan ve lisenin coğrafya öğretmeni ve kulüpten sorumlu müdür yardımcısı Abdullah Akkavaklar'ın jüri olarak görev aldığı yarışmada, 1. Erkul Tunagür Lisesi 11-B sınıfı öğrencisi Ahmet Emin Öztopuz, 2. 23 Nisan Ortaokulu 6-C sınıfı öğrencisi Rüyet Çoban, 3. Derince Alparslan Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencisi Halit Talu oldu. Yarışmanın mansiyon ödülünü ise Uğur Mumcu Ortaokulu 6-D sınıfı öğrencisi Betül Azak aldı.

İzmit Outlet Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen törenle dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada birinciye 750, ikinciye 500, üçüncüye 250, mansiyona da 100 TL para ödülü verildi. Alışveriş merkezinde en iyi 25 fotoğraf sergilendi. Sergi 2 gün açık kalacak. Lise Müdürü Hilmi Öz, törende yaptığı konuşmada, okullarının YGS, olimpiyat ve proje başarılarının yanında kulüp çalışmalarında da çok başarılı olduğunu anlattı.