Eskişehir’de İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ‘7 yaşındayım namaz kılıyorum’ proje start aldı. Proje kapsamında 2007 doğumlu 250 çocuk Reşadiye Camii’nde temsili olarak sabah namazı kıldı. Çocuklara, yine daha önceden eğitimden geçirilmiş bir başka çocuk imamlık yaptı.

Eskişehir merkez Odunpazarı İlçe Müftülüğü, küçük yaşlardaki çocuklara namaz alışkanlığını kazandırmak için ‘7 yaşındayım namaz kılıyorum’ adı çalışma başlattı. Bu kapsamda ilçedeki 7 yaşındaki 250 çocuk Reşadiye Camii'nde düzenlenen törenle namaza başladı. Çocuklar, cami de temsili sabah namazı kıldı. İmamlığı daha önce eğitim almış ve küçük bir çocuk yaptı. Daha önceden Kur'an-ı Kerim’i de öğrenen minikler, ‘7 yaşında namaz kılıyorum’ sloganı ile yapılan törenle namaza başlamış oldu. Törende ayrıca çocuklar, Kur'an-ı Kerim okudu, ilahiler söyledi. Veliler ise çocuklarının bu durumu karşısında gözyaşlarına boğuldu. Tören sonunda ise Reşadiye Cami önünde mehter takımı ilahiler ve marşlar çaldı.

Odunpazarı İlçe Müftüsü İsmail Hakkı Dere, yaz döneminde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen çocukların şimdi de namaz kılmayı öğrendiğini kaydetti. İl Müftüsü Niyazi Ersoy ise etkinliğin önemine dikkat çekti ve bu projeyi 5-6 yıldır yapmayı arzu ettiklerini kaydetti. Hedeflerinin, çocukların camiye alıştırarak, nasıl namaz kılacaklarını öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirten Müftü Ersoy, “Çocuklarımız artık 10 yaşından sonra yüksek yaşlara vardıklarında camide ibadetlerini nasıl yapacaklarını biliyor olacaklardır. İbadetlerini daha rahat yapacaklardır. Annelerine, babalarına, dinlerine ve vatanlarına saygılı çocuklar olarak yaşamlarına devam edecekleridir.” diye konuştu.

Projeye katılan çocuklar da “Çok mutluyuz. Abdest alıp, cami de namaz kıldık. Bunun için erkenden camiye geldik.” ifadelerini kulandı.