Eskişehirspor Yönetim Kurulu eski dönemin kulüp başkanı Halil Ünalı ve Mali Asbaşkan Mustafa Kozanlıoğlu’nu disiplin kuruluna sevk etti.

Kulüpte yapılan açıklamada, "2013 yılı Haziran ayında yapılan olağan kongresinde ve öncesinde verdiğimiz söz üzerine, geçmiş üç yıllık hesaplar uluslararası akreditasyona sahip bağımsız bir firmaya denetlettirilmiştir. Denetim sonucunda düzenlenen raporda yer alan bulgular kamuoyuyla paylaşılmıştır. Raporda eleştiri ve önerilerin yanında idari ve cezai anlamda sorumluluk gerektiren hususlar da yer almıştır. Rapor hem mali uzmanlara hem de hukukçular incelettirilmiştir. Burada hiçbir kimseye haksızlık ve adaletsizlik yapmama, hiçbir kimseyi sebepsiz yere sorumlu tutmama ve yargı önüne taşımama duyarlılığıyla hareket edilmiştir.

Rapor üzerindeki incelemeler tamamlandıktan sonra Yönetim Kurulunda değerlendirme yapılarak, rapor gereği yapılmak üzere valilik makamına intikal ettirilmiş ve ayrıca; söz konusu kongreye sunulan bilanço ve gelir-gider tablosunda yer alan mali veriler ile gerçek mali veriler arasında ciddi farklar olduğu bulgusu nedeniyle, genel kurula gerçeğe aykırı bilanço ve gelir-gider tablosu sunmak ve bu yolla ibra olmak fiilinden dolayı sorumlular dönemin Kulüp Başkanı Halil Ünal ve Mali Asbaşkan Mustafa Kozanlıoğlu kulüp tüzüğümüz gereği haklarında karar verilmek üzere disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir." denildi