Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesi Ambardere köyünde evi yanan aileye Kimse Yok mu Derneği sahip çıktı.

Geçtiğimiz günde evi tamamen yanan Veli Şahin isimli vatandaş, Kimse Yok mu Derneği Ankara Şubesine müracaat ederek yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine köye gelen Kimse Yok mu Derneği Kırıkkale Temsilcisi Şaban Durukal ve gönüllü vatandaşlar, incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından dernek, yardım kararı aldı. Hemen ardından Temsilci Durukal, gönüllü vatandaş Mustafa Güllüoğlu, köy imanı ve köylülerin nezaretinde bir kamyon temel ihtiyaç maddelerinin yanında yatak, baza, kanepe ile dolap yardımında bulundu. Bu arada köylülerde eşyaların indirilmesinde ve taşınmasına da Kimse Yok mu Derneği’ne yardımcı oldu.

Söz konusu mağdur vatandaşa yardım yapmak isteyenlerin Kimse Yok mu Derneği ile irtibata geçebileceklerini belirten Durukal, yardımların ek kısa sürede ihtiyaç sahibine ulaştıracaklarını söyledi.

Evi yanan mağdur vatandaş Veli Şahin ise çeşitli yardım derneklerine müracaat ettiklerini, kendilerine Kimse Yok mu Derneği'nin sahip çıktığını açıkladı. Derneğe teşekkür eden Şahin, evini yapacak kadar maddi gücünün bulunmadığını ve piyasaya 10 bin lira borcu bulunduğunu ifade etti.