Almanya’da meslek eğitim çağına gelen gençler arasında polislik ,tercih edilen meslekler sıralamasında ilk basamağa yerleşti. Göçmen ailelere mensup gençler arasında da polisliğe ilgi giderek artıyor. Berlin’de meslek eğitim çağına gelen gençler arasında polislik mesleğine ilgi arttı. Polis teşkilatı gençlerin gözünde güvenli bir işveren konumuna yükseldi.

Berlin’de gelecek yılın ilkbaharında başlayacak yeni eğitim dönemi için polis teşkilatında bulunan 420 meslek eğitim yerine 7 bin genç başvuruda bulundu. Berliner Zeitung gazetesinde yer alan habere göre başvuranların yaklaşık yüzde 30’unu göçmen ailelere mensup gençler oluşturdu. Polis olmak isteyen Alman ve göçmen ailelere mensup genç kızların sayısı ise yaklaşık 2 bin olarak saptandı.

Berlin Emniyet Müdürlüğü Polis Sözcüsü Stefan Redlich polislik mesleğine gösterilen ilgiyi değişik sebeplere bağladı. Redlich polis teşkilatının son yıllarda gençlere yönelik kampanyalarını arttırdığını ve belli aralıklarla düzenli olarak gerçekleşen kampanyalarla gençlerin ilgisinin kazanıldığını söyledi.

Gençleri mesleğe kazanmak için açılan kampanyaların yanısıra mesleğin imajını düzeltmeye yönelik kampanyaların da gençler arasındaki ilgiyi arttırdığını kaydeden Redlich, imaj kampanyası kapsamında metro istasyonlarına asılan afişler ile sosyal medyada sürdürülen çalışmaların etkili olduğunu ifade etti. Polisin “24 saat polis” başlığı altında sosyal medya platformu twitter üzerinden yürüttüğü aksiyon da gençlerin ilgisinin polislik mesleğine yönelmesinde etkili oldu.

Sosyal medya platformunda açılan “24 saat polis” hesabı üzerinden takipçilere polis memurların günlük çalışma hayatlarına tanıklık etmeleri sağlandı. Sıralanan gerekçelerin ötesinde polis teşkilatı güvenilir bir işveren olarak toplumda kabul görüyor. Polislik mesleği de güvenli bir meslek olarak değerlendiriliyor. Bilindiği gibi polis memurları ağır bir suç işlemedikleri takdirde işten atılamıyorlar.

Berlin’de yerleşik Trendence Enstitüsü’nün gençler arasında yaptığı bir ankette gençlerin cazip bulduğu meslekler sıralamasında polislik mesleği birinci sırada bulunuyor. Söz konusu araştırma enstitüsü yılda bir olmak üzere Almanya’da orta dereceli okullarda öğrenim gören yaklaşık 12 bin öğrenciye hangi mesleği seçmek istediğini soruyor.

Trendence Enstitüsü’nden verilen bilgilere göre lise öğrencileri (Gymnasium) arasında da polis teşkilatı en güvenilir işveren olarak kabul görüyor. İkinci sırada ise Alman ordusu yer alıyor.