Ekonomide yaşanan sıkıntılara ve karşılaştıkları zorluklara rağmen projelerini hayata geçirerek ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan İzmirli girişimciler, örnek işbirliklerine de imza atıyor. KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı tarafından, girişimcilerin sorularına ve problemlerine ışık tutmak amacıyla sosyal medya üzerinde kurulan "Sevdamız Girişimcilik" grubunun beşinci dayanışma günü yapıldı. Yine KOSGEB desteğiyle kendi işini kuran kadın girişimci Nilgün Karakardeş’in, Yakaköy’deki "Konak Köyüm" adlı butik otelindeki dayanışma gününe, girişimciler büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşan Müdür Çanakçı, ülkesine istihdam ve katma değer sağlama hedefiyle kendi işini kuran girişimcileri yüreklendirmeye çalıştıklarını söyledi. İzmir’in en büyük meselesi olan işsizliğin çözümüne katkı sağlayan, mal ve hizmet üreten girişimciler arasında sinerji oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Çanakçı, bu grupla girişimcilerin birbirlerine destek olduğunu ve dayanışma içinde birlikte büyüdüklerini kaydetti.

İZMİR’DE 550 İŞLETME KURULDU

Yaklaşık bin 400 kişiye ulaşan grubun içerisindeki birçok yeni girişimci işletmenin, birbirleriyle bu grup sayesinde işbirliğine giderek iş yapmaya başladığını belirten Çanakçı, “Grup giderek kuruluş amacına ulaştı. Sanal ortamda oluşan dostluklar, ticari işbirliklerine dönüştürüldü. Etkinliklerimizi KOSGEB desteği ile açılan işletmelerde düzenleyerek, girişimcilerin yeni pazarlara tanıtılmasına katkı sağlıyoruz. İzmir’de bugüne kadar desteklerimizle 550 işletme kuruldu. Kafasında kendi işini kurmaya yönelik iş fikri olan girişimci adaylarını, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerine katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Misafir konuşmacı olarak katılan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ise kadın girişimcilerle deneyimlerini aktardı. Özden, kadınları iş hayatında zorlu bir sürecin beklediğine dikkat çekerek sabır, azim ve çok çalışma ile zorlukların üstesinden kolaylıkla gelindiğini sözlerine ekledi.