Samsun'un Havza ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Mehmetçik Meydanı'ndaki törenin ardından Şehit Osman Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa geçildi.

Programa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, protokol üyeleri ile öğretmenler katıldı.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin dünyanın en eski mesleği olduğunu belirterek; “Öğretmelik dinler ve devletler tarafından her zaman muteber bir meslek olarak kabul görmüştür. Öğretmenlik peygamber mesleğidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, milletlerin özellikle iki orduya ihtiyacı olduğunu belirtmiş, bunlardan birinin vatan sınırlarını koruyan asker ordusu, diğerinin ise ilim irfan öğreten irfan ordusu olduğunu belirtmiştir.” dedi.

Programın son bölümünde ise 24 Kasım Öğretmeler günü nedeni ile ilçe çapında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere başta Havza Kaymakamı Alper Tanrısever olmak üzere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Programda yapılan konuşmaların ardından okul öğrencilerince şiirler, şarkılar ve oratoryo seslendirildi, skeçler sahnelenerek, 4 aday öğretmene öğretmen yemini ettirildi .Bu yıl emekliye ayrılan İsmail Karakaya ise Havza Kaymakamı Alper Tanrısever'e Hizmet Şeref belgesi verildi.