Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis İl Temsilcisin Dr. Damla Şahin, Vangölü’nde av yasağının başlamasıyla ilgili olarak vatandaşların av yasağı süresi içinde hem bilinçli olması hem de çevresindekileri bilinçlendirmesi gerektiğini söyledi.
Av yasağıyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Damla Şahin, Vangölü içinde yaşayabilen balık türü olan inci kefali balığıyla ilgili yasağa vatandaşların ve özellikle de yerel balıkçıların titizlikle uymasını, dışarıdan gelip burada bilinçsizce ve duyarsızca avcılık yapanların ise ilgili kurumlara ihbar edilmesi gerektiğini belirtti.
Üreme döneminde olan hayvanların bu süreçte avlanmasının hem dinen günah olduğunu hem de bu hayvanların nesli açısından zararlı olacağına değinen Şahin, “Avlanma yasağına uyulması buradaki eşi benzeri olmayan eko sistemin devamı için son derece önem taşımaktadır. Balıklar şu an üreme dönemindeler ve bu nadide değerli balık türünün tükenmemesi geleceğe taşınması için hepimizin duyarlı olması lazım çünkü insanoğlunun da yaşamı her türlü canlının varlığına bağlı. Bu yüzden lütfen hepimiz 15 Nisan ve 15 Temmuz tarihleri arasında ki bu yasağa uyalım, uymayanları ise uyaralım.” Diye konuştu.