Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Trakya Yıldırım Aktif Çalışanlar Derneği (TAÇDER) ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğiyle hayata geçirilen hijyen eğitimleri devam ediyor.

TAÇDER Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çakar, kursa katılanlara alanında uzman öğretmenler tarafından eğitim verildiğini ifade etti. Kursiyerlere MEB onaylı hijyen sertifikası verdiklerini dile getiren Başkan Çakar, kurs için yeterli sayıya ulaştıklarında yeni hijyen eğitimlerine devam edeceklerini kaydetti.

05 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği, bazı iş kollarında çalışan personele hijyen eğitimi alma zorunluluğu getirmişti. Hijyen eğitimi şartı aranan iş kolları şöyle:"Gıda üretim ve perakende iş yerleri. İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri. Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pearsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler. Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler. Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları."