Ardahan merkeze bağlı Hoçvan kazası Irak'ın Şengal ve Rojava bölgelerinde selefi terör örgütü IŞİD'in yaptığı katliamın ve yaşanan insanlık dışı olayların yaralarını sarmak için harekete geçti. Merkez köylerinden ve Hoçvan kazasında yaşayan vatandaşların yardımları Şengal ve Rojava bölgelerine ulaştırılmak üzere bir TIR ile yola çıktı.

Demokratik Toplum Kongresi, Demokratik Bölgeler Partisi ve Halkların Demokratik Partisi tarafından ‘Şengal ve Rojava Yalnız Değildir’ adı altında başlatılan yardım kampanyasında toplanan bir TIR dolusu tahıl dün Hoçvan’dan Rojava ve Şengal’e doğru yola çıktı. Irak’ın Şengal ve Rojava bölgelerine gönderilecek yardımlar parti üyleri ve destek veren STK’lar dağıtacak.

Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Atilla Avşar yardım kampanyasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Onurlu Hoçvan halkı başta olmak üzere, yardım kampanyasını yürüten komisyonumuza ve Hoçvan halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. DTK, DBP ve HDP’nin birlikte yürüttüğü kampanyanın birinci ayağında bir TIR'ımızı yola çıkardık. Rojava ve Şengal’deki ezilen tüm hakların IŞİD çetelerinin baskısı sonucunda yurtlarını terk etmek zorunda kalan Ezidi, Türkmenler, Ermeniler, Kürtler, Süryaniler ve Araplar bir soykırım ve insanlık suçuyla karşı karşıyadırlar. Büyük bir açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalan bu insanlarımız açlık ve sefalet içerisindedir. Her bir insanın görevinin buradaki mağdur vatandaşlara yardım elini uzatmaları, bir insani görevdir.” dedi.

Yardım kampanyalarının bitmediğini dile getiren Başkan Avşar, sadece birinci TIR'ın yola çıktığını, şuanda kampanyanın devam ettiğini, yardım yapmak isteyenlerin DBP ve Ardahan Öğrencileri Derneğine Yardımlarını bırakabileceklerini, bırakılan yardımların; battaniye, giyim, temel gıda malzemeleri, mama, bebek bezi gibi vs. ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.