Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği tarafından gerçekleştirilen “İnanç ve Gençlik” çalıştayından çıkan sonuçları çarpıtarak, İmam Hatip Liseleri’nde deizmin arttığı ve eşcinselliğin tercih olarak görüldüğü yalanını ayyuka çıkaran malum kesim kirli bir algı operasyonu yürütüyor. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan eğitimciler, “İmam Hatipler, bu ülkede sağlam ve sahih bir dini eğitimin kaleleridir. Okullarımıza ve öğrencilerimize yönelik algı operasyonu yapılmaktadır” dediler. 

ÖKSÜZ: KİRLİ EMEL PEŞİNDELER

TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz, şu değerlendirmede bulundu: “Vakfımız tarafından Türkiye genelinde yapılan kamuoyu araştırmalarında söz konusu haberlere konu olan türden bir problemle bugüne kadar karşılaşılmamıştır. Bahsetmiş olduğumuz algı operasyonları ile gençliğimizin ve toplumun temel inanç değerleri ve kodları ile oynanmak, inanç esaslarımızı sarsmak, yarına dair umutlarımız yıkılmak istenmektedir. Ama biz inanmaktan, umut etmekten, gayesine baş koyduğumuz hedeflere doğru adım adım ilerlemekten asla vazgeçmeyeceğiz. İHL’ler, bu ülkede sağlam ve sahih bir dini eğitimin kaleleridir.”

BEKİROĞLU: ALGI OPERASYONU

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da, şunları ifade etti: “Bu problemlerin çözümünde İmam Hatiplerin, Diyanetin, İlahiyatların daha büyük rol üstlenmesini arzulayabiliriz ama problemin kaynağı olarak bu kurumları görmek bilerek ya da bilmeyerek hedef saptırmak ve kendi toplumsal gerçekliğimizle yüzleşmemek anlamına gelir” dedi. İmam Hatip Liseleri’ne karşı yürütülmek istenen algı operasyonlarına karşı halkımızı uyaran Bekiroğlu, “bu ülke insanının dindarlaşmasından aslında rahatsız olan bir kitlenin şimdi de dindarlaşmanın zayıfladığı anlamına gelecek bir yerden meseleye bakması dikkat çekmektedir. İmam Hatipler, inanç, ahlak; milli ve manevi duygular bakımından kısa sürede önemli mesafeler katetmişlerdir.”

"KURUMLARI YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş, toplumda deizm ve ateizmin yaygınlaştığı iddialarına ilişkin şunları dile getirdi: “Özellikle Diyanet, ilahiyat ve imam hatip okulları üzerinde yoğun bir yıpratma propagandası yapılmaktadır. Bu gündemin de böyle bir politikanın bir parçası olma ihtimalini düşünmeye değer buluyorum. Bununla birlikte bu şekilde tek bir vaka bile olsa, şayet varsa bunun üzerinde düşünmemiz ve çözüm yolları aramamız gerekir.”

Kaynak: Yeni Akit (Harun Sekmen)