Köln’de bir polis okulu öğrencisinin ırkçı söylemleri nedeniyle açığa alınmasının üzerinden bir hafta bile geçmeden aynı okuldan bir başka polis adayı da aynı iddia ile açığa alındı.

Söz konusu genç polis hakkında bilgi veren Aachen Emniyet Müdürlüğü ikinci bir genç polisle ilgili başlatılan soruşturmayı ve ihraç işleminin başladığını duyurdu. Emniyet Müdürlüğü söz konusu işlemin, tamamlanan bir rapor sonucu Salı günü yapıldığını, ikinci adayın da açığa alındığını bildirdi. Açığa alınan polis adaylarıyla ilgili olay Köln kent idaresi için Yüksekokul’da, 32 kişilik sınıfta düzenlenen bir kursta gerçekleşti.

Polis adayı burada yabancı kökenli polis adaylarına aylar boyunca hakaret etti ve kısa mesaj servisi WhatsApp üzerinden polis adaylarıyla ırkçı fotoğraflar paylaştı. Aynı konuyla ilgili 19 yaşındaki polis adayı geçen hafta açığa alınmıştı. Şimdi ise 22 yaşındaki polis adayı yakayı ele verdi. Aachen Emniyet Müdürlüğü, “Önceki gencin yoldaşı olarak bu da WhatsApp’ten aynı şekilde yabancı düşmanı ve ırkçı fotoğraflar gönderdi.” dedi. Polis adayı ile ilgili bu iddiayı ise 100 bine yakın çeşitli data izi ve şahitlerin ifadeleri ortaya koyuyor.

Ancak her iki zanlının da şimdiye kadar organize bir aşırı sağcı yapıya katıldıkları veya onların herhangi bir etkinliklerine iştirak ettikleriyle ilgili bir bilgiye rastlanmadı. Aachen Emniyet Müdürü Dirk Weinspach tüm bunlar yaşanırken kurs eğitmenleri başta olmak üzere tüm kurs katılımcılarının ırkçılığa tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi. Weinspach, “Biz herkesin, saldırıya uğrayanların yanında durmasını beklerdik.” dedi. Weinspach, “Eğer bu zanlılara bir sempati veya destek olduğuyla ilgili bir delil bulursak müsamaha göstermeyiz. Irkçılık kararlı şekilde takip edilecek ve gereği yapılacaktır.” dedi.

Polis ayrıca, gelecek haftalardaki eğitimde yeni polis adaylarına verilecek dersler arasında “Bölgede ırkçılık” konusunun da işleneceği bilgisini verdi. Söz konusu soruşturmanın ise ırkçılık yapılan sınıftaki bir polis adayının şikayetçi olması üzerine yapıldığı öğrenildi.