İstanbul Ardahan Dernekleri Federasyonu(ARDA-FED) yeni yönetimiyle beraber bir dizi temaslarda bulunmak için Ardahan’a geldi.

ARDA-FED, 3 ay önce seçime gitmiş ve seçimden sonra yeni yönetim oluşmuştu.
ARDA-FED ilk temaslarını tarihi Kongre Binası'nda Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu'yla (SER-AR-FED) yönetimiyle görüşerek yaptı. Heyeti, kongre binası önünde Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Burak Taştan karşıladı. Oldukça samimi bir atmosferde geçen görüşme karşılıklı başarılar temennisiyle son buldu. Söze İstanbul Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Geler başladı. "İstanbul’da Ardahanlıları bir araya getirmek ve kardeşliğimizi pekiştirmek için uğraşıyoruz" diyen Geler, "SER-AR-FED ile ortak çalışmamız Ardahan için olumlu bir hareket olacaktır. Birlikten kuvvet doğacaktır. Ardahan yaklaşık 22 yıldır vilayet. Ancak bölgeye yatırımların gelmesi noktasında bir takım sıkıntıların olduğunu gözlemliyorum. Bizler yapılacak olan projelerde federasyon olarak komisyon kurup raporlar hazırlayacağız. Gerekirse federasyon olarak projenin muhatabına gideceğiz. Ankara bize şimdiden alışmalı. Ardahan hepimizin vatanı. Bir sorun varsa burada Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu sorunun üzerine çökecek. İstanbul’da da sorunun üzerine İstanbul Ardahan Dernekleri Federasyonu olarak biz çökeceğiz. İstanbul’da yaklaşık 550 bin Ardahanlı hemşehrimiz yaşamaktadır. 550 bin insanın ortak paydaşı ve ortak noktası federasyonumuz olmalıdır. Bizler gerçekten de her anımızda Ardahan için neler yapabiliriz onun derdindeyiz." şeklinde konuştu.

Ardahan’da yapılacak uluslar arası festivallerin aynı güne konulmasına tepki gösteren İstanbul Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Geler, "Vatandaşlarımız yaz tatillerini babaocağı Ardahan’da geçirmek istiyorlar. Aynı zamanda gelmişken festivallere de katılıp öyle gitmek istiyorlar. Ancak iyi koordine olmadık. Ramazan ve seçimlerin yaklaşması festivalleri içi içe mahkum olmasına sebep oldu. Keşke bu kararı birlikte alsaydık." dedi. ARDA-FED sırasıyla belediye, üniversite, ticaret odası ve diğer STK’larla görüşecek.