İstanbul’un yorucu havasından sonra özellikle yaklaştığımız yaz aylarında serinlemeyi eğlenerek gerçekleştirmek için yüzme havuzlarına kayıtlar şimdiden başlamış durumdadır.

Tüm bunlarla birlikte hem serinleyip hem eğlenirken aynı zamanda vücut içinde birçok yararlı sonuçlara yüzme ile ulaşılıyor. Üsküdar yüzme havuzu bu nedenle bu yazda rekor tazeleyecek gibi duruyor.
 
YÜZME SAĞLIK İÇİNDE TAVSİYE EDİLİYOR

Sağlık uzmanları tarafından birçok rahatsızlıkta yüzme etkinlik olarak tavsiye ediliyor. Elbette bunun nedeni araştırma sonuçlarına da yansıyan bazı buluntulardır. Kas gelişiminden kalp rahatsızlığı riskini azaltmaya kadar onlarca çeşit rahatsızlıkta vücut için yüzme önemli bir etkinliktir.

İstanbullular için eğlenmek ve serinlemek için havuz keyfi önemli bir tercih olacak. Ancak bundan öte sağlık ve güvenlik asıl dikkat edilmesi gereken başlıca iki unsur olarak göze çarpıyor.

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ YÜZME TERCİH EDİLMELİ

Güvenlik yetersizliği bulunan sularda yüzülmemesi için uzmanlar uyarıyor. Öte yandan bilinmeyen bakımsız sularda yüzmek sağlığı da önemli ölçüde tehdit edebiliyor. Ve tüm bunların ötesinde yüzmenin tam güvenle ve sağlıkla yapılabilmesi için kurs görmekte önemlidir.

Üsküdar yüzme kursu bu noktada nezih bir havuzun ötesinde eğitim ve kurs avantajlarıyla da her yaşa kişiye hitap ediyor.