Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) Başkanı Murat Baran, yayınladığı mesajda esnaf ve işadamlarına seslenerek, “Alnını, kalbini, kapını açık tut, elini, belini, dilini kapalı tut’ ilkesini rehber edinmeliyiz.” dedi.

27. Ahilik Haftası dolayısıyla KAHİAD Başkanı Murat Baran, bir mesaj yayımlayarak Ahilik ahlakıyla esnaflık yapmaya davet etti. Baran, esnaf ve işadamlarının Ahilik kutlamalarında birer Ahi olarak yerlerinin alınması gerektiğini ifade etti. KAHİAD Başkanı Murat Baran, "İnsanlar ne kadar gelişirse, ne kadar değişirse değişsin, değişmesi mümkün olmayan bizim öz değerlerimizdir. Ahi demek, kardeş demektir. Bütün esnaflar birbirinin kardeşidir. Kardeşlik paylaşmadır, yardımlaşmadır. Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan Türk milletinin, köklü geleneklerinden biri olarak bugünlere kadar ulaşan Ahilik kültürünü yaşayarak sahip çıkmamız gerekir. Ahilik sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, yardımlaşmayı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkarır. Yoksula sahip çıkar. Herkesin kendi sanatında yükselmesini ve gelişmesini hedefler. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler. Bir yandan dünya ile bütünleşme çabalarını sürdürürken, bir yandan da milli kimliği oluşturan değerleri korumaya çalışan, milletimizi birbirlerine yakınlaştıran ve insanlar arasında dayanışma kurulmasını sağlayan Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ortak hedefini oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Baran, şöyle devam etti: “Ahilik kurumuna ve kutlamalarına hepimizin sahip çıkmamız gereklidir, özellikle esnafların Ahilik'e hep birlikte sahip çıkmaları lazım ki Ahilik kültürünü, Ahiliğin merkezi Kırşehir'den tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmuş olmalıyız.”