‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Programı’ kapsamında Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Mustafa Neceti İlkokulundaki 3’üncü ve 4’üncü sınıflara kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Öğrencilere süt ve elma dağıtıldı. Beslenmenin önemi anlatıldı. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Hakan Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilere dengeli beslenme konusunda eğitim verildi. Süt ve elma dağıtımı yapıldı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Güngüneş ve Kılış beslenme konusunda öğrencilerle sohbet etti

Beslenmenin anne karnından başladığını belirten Güngüneş, insan sağlığının korunmasında ve iyileştirilmesinde en önemli faktörlerden birisi olduğunu söyledi. Güngüneş, “Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme herkes için, özellikle de çocuklar için gereklidir. Çünkü bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürdürülmektedir. Özellikle hızlı büyüme ile gelişme süreci olan bebeklik, çocukluk döneminde kazanılan beslenme önemlidir.” dedi.

Çocukların günde 3 ana, 2 ara öğün olarak beslenmesi gerektiğinin vurgusunu yapan Güngüneş, “Dikkat ediniz, öğün atlatmayın. Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubundan her gün her öğünde tüketilmelidir” şeklinde uyardı.