Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, kamuda hizmet sunumundaki yozlaşmanın önüne Hz. Peygamber'in (sav), 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' hadisinin uygulanmasıyla önüne geçilebileceğini söyledi.

'Mülki idare amirleri ve ilçe belediye başkanları etik liderlik seminerleri'nin ilki Erzurum'da başladı. Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından düzenlenen kursların 13 ilde gerçekleştirileceği belirtildi. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, güzel, adil ve mutlu yaşamak için toplumun özellikle kamu görevlilerinin Hz. Muhammed'in (sav), 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' hadisini rehber edinmesinin gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Murat, toplumlarda meydana gelen yozlaşmanın önüne ancak, üstün ahlaklı, vicdanlı nesillerin yetişmesiyle geçilebileceğine vurgu yaptı. Vicdani, ahlaki değerlerin yeniden hayat tarzı haline getirilmesinin gerekliğine işaret eden Murat,"Efendimiz'in(sav), 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' hadisini ser levha yaptırıp çalıştığımız, yaşadığımız mekanlara asmalı ve Efendimiz'in(sav) o güzel ahlakını hayat tarzını haline getirmeliyiz." dedi. Prof. Dr. Murat, yöneticilikle idareciliğin bir birine karıştırılmaması gerekliğine de değinerek,"Yöneticilikle, liderlik farklı. Önemli olan liderlik. Liderler etik değerlerin korunup,yaşatılmasında öncü olabilirler." diye konuştu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, çeşitli kurum ve kuruluşların etik komisyolarının bulunduğuna işaret ederek,"Etik komisyonları etkinleştirilmeli. Bizin için bütün değreler ailedre başlar, okulda devam eder ileri yaşlarda da uygulanır Kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı nesillerin yetişmesi için çocuklarımıza ana okullundayken daha temel değerler eğitimi verilmeli. Çünkü kültüre yönelik, milli ve manevi değerlerimize saldırılarda aileler çocukları bilinçlendirmede, eğitmede yetersiz kalabiliyor." şeklinde konuştu.