Kars Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış ya da fiziksel olarak hasara uğramış pilleri geri dönüşüme kazandırmak için 'Atık Pil' projesi başlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden seçilen Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bu kapsamda çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddelerin açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmasından dolayı gelecek nesiller için büyük tehlike arz edan miadı dolmuş pilleri toplamaya başladıklarını söyledi.

Başkan Karaçanta, "Besin zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşan civa, kurşun ve kadmiyum gibi metallerin kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına neden olabileceğinden hareketle başlatılan çalışmalar kapsamında pil satılan işyerleri gezildi. Herkesin projeye katkı sunması istendi. Bu çalışmayla birlikte ömrü tükenmiş piller çöplere atılmadan toplanacak ve bunun için de kentin birçok noktasına Belediye tarafından Atık Pil Toplama Kutuları bırakıldı. Okullarda, marketlerde, elektronik mağazalarında, camilerde bulunan kutularda biriken piller Belediye görevlilerince alınıp TAP derneğine teslim edilecek."

Karslıları projeye sahip çıkmaya çağıran Başkan Karaçanta son olarak; "İşyerinde, sokakta, çöpte görülen pillerin alınıp bu kutulara atılması istiyoruz."dedi.