Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehrin içinden geçen, görüntüsü, kokusu ve pisliği ile şehri rahatsız eden sulama kanallarının belediyenin değil DSİ'nin sorumluluk alanında bulunduğunu söyledi. Karaçanta, kanallarla ilgili Devlet Su İşleri'nin (DSİ) ıslah çalışmalarının takipçisi olduklarını da vurguladı.

Başkan Murtaza Karaçanta Cihan Haber Ajansı () muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin içinden geçen kanallarla ilgili tüm tasarrufun DSİ'nin uhdesinde olduğunu söyledi. Başkan, kanalların belli bölümlerinde çalışma yapan DSİ'nın bu çalışmalarını takdir ettiğini söyleyerek, "Şehrimizin merkezinden geçen bu kanallar DSİ'nin yetkisi dahilindedir. DSİ bu kanalların içini temizleyip alanı betonla döşüyor. Kalıcı çözüm üretiyor. Bu çalışmaları takdirle izliyoruz. Kanallardaki, kokular gidecek ve bu alanlar hemşerilerimizin hoş vakit geçirebilecekleri mekânlar haline dönüşecektir. DSİ'nin çalışmalarını bu çerçevede takip ediyorum." dedi.

YANLIŞ BİLİNEN GERÇEK, KANALARDAN DSİ SORUMLU

2004 yılından beri ihmal edilen kanal temizliği ile Karslıların mağduriyetlerini bildiğini aktaran Karaçanta, vatandaşın bildiğinin aksine kanallardan belediyenin sorumlu olmadığını DSİ'nin sorumlu olduğunu ifade ederek, "Tabi burada hemşehrilerimizin sorunu bizim sorumuzdur. Bu tür kanalların temizliğinden DSİ sorumludur. DSİ'nin de çalışmalarını takip etmeye devam edeceğiz."

Belediye olarak DSİ kanallarına neden müdahale edemediklerine de değinen Karaçanta, "Belediye ekiplerinin sulama kanallarına müdahalesi alt zemine ve kanal duvarlarına zarar verebilir. Dolayısıyla DSİ'nin çalışma alanını kısıtlayabilir sorunu büyütebiliriz. Bu aşamada bizlerin müdahil olması doğru değildir."dedi.