Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu hizmet binası açılışı ve akademik giysi töreni gerçekleştirildi. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kesen, Rektör yardımcıları, dekanlar, senatörler, akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri ile aileleri katıldı.

Sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’yi turizm kentine dönüştürdüklerini belirten Başkan Vekili Özak, "Belediye olarak turizmin desteklenmesi anlamında büyük işler yaptık. Kentin dört bir yanında 20 tarihi yapıyı restore ettik. Kentimizde toplamda 1000 km yürüyüş parkuru ve 38 plaj bulunmakta. Turizmin bir çok çeşidini kentimize kazandırdık. Bununla birlikte turizmde asıl önemli konu, turizmin bilimsel olarak desteklenmesini sağlayacak bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Bunun için de tüm desteğimizi sağlamaya çalışıyoruz."dedi.

Üniversite için anlamlı bir gün olduğunu söyleyen rektör Prof. Dr. Komsuoğlu da "15 yılın ardından okulumuz yeni hizmet binasına kavuştu. 7.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Emeği bulunan yüklenici firmalara teşekkür ediyoruz. Bugün burada ayrıca profesörlüğe yükselen arkadaşlarımız için de tören düzenliyoruz." ifadelerini kullandı. Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez ise okulun hayırlı olmasını dileyerek, "Burada yetişecek yeni beyinlerle turizmde daha ilerilere gideceğimizden şüphemiz yok." diye konuştu. Kartepe Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Sami Karacan ise, okul ile ilgili bilgiler vererek, şunları kaydetti: "20 yıldır aktif olan okulumuz, bugün prefabrik binalardan kalıcı fiziki binasına kavuştu. Bunun gerçekleşmesinde emeği olan öncelikle Rektörümüze teşekkür ediyorum. Kurumsal kimliğimiz ve eğitimizin kalitesi açısından önemli bir adım. Artık turizm alanında daha görünür olacağız."

13 PROFESÖR CÜBBE GİYDİ

Protokolün kurdele kesmesi arından, düzenlenen ‘Akademik Giysi Töreni’nde ise akademik aşama kaydeden 13 profesör cübbe giydi.
Akademik aşama kaydeden profesörlerin isimleri şöyle:
Prof. Dr. E. Soner Çelikkol
Prof. Dr. Işıl Altun
Prof. Dr. Kenan Bek
Prof. Dr. Işık Karakaya
Prof. Dr. Hakan Acar
Prof. Dr. Yüksel Baykara Acar
Prof. Dr. Nevcihan Duru
Prof. Dr. Gencay Zavotçu
Prof. Dr. Safa Bozkurt Coşkun
Prof. Dr. Sebiha Özdemir Özkan
Prof. Dr. Ayşen Ağaçdiken Ağır
Prof. Dr. İrem Yaluğ Ulubil
Prof. Dr. Hakan Demir