Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf (SYDV) Mütevelli Heyet Üyeliği seçimi yapıldı.
2014 Yılı sonuna kadar Bafra Kaymakamlığı SYDV Mütevelli Heyeti'nde Uluağaç Mahallesi Muhtarı Bahri Şahin ve Karıncak Mahallesi Muhtarı Ali Kademer görev yapacak.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ali Katırcı, Büyükşehir yasasından sonra köylerin köy tüzel kişiliklerinin kalktığını belirterek,"Bundan sonra merkezdeki mahallelerimiz gibi en uzaktaki köyümüzde artık Bafra’nın diğer mahallesi haline geldi. Dolayısıyla bugün itibariyle Bafra’nın 139 mahallesi oldu. Bundan sonraki iş ve işlemlerinizi Kaymakamlığımızdaki birimimiz vilayet adına yürütecek. Bu sene muhtarlarımız mazbatalarını aldılar. Dolayısıyla eski muhtar arkadaşlarımız, tecrübeliler, yapılacak işlemleri biliyorlar. Yinede hizmet içi eğitim şeklinde faaliyetler icra edeceğiz.” dedi.

Katırcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti için mahalle muhtarlarımızdan daha önceden muhtarlar arasında bir seçim yapmıştık. Şimdi ise bir üye seçilmesi için bu toplantıyı yapıyoruz. Programı iki bölüm halinde yapacağız. Birinci bölümde bilgilendirme, ikinci kısımda ise, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına muhtarlarımızdan bir üye seçeceğiz. Kanun gereği muhtarlarımız arasında iki tane üye seçiyoruz.”

Daha önce Bafra SYDV mütevelli heyeti seçilen eski Gazipaşa Mahalle Muhtarı Kemal Bandır’ın yerine, mahalle muhtarlarından Ali Kademer oy birliği ile seçildi.

Bafra Gençlik Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştiren heyet üyeliği seçimine Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İlhan Güngör, Bafra ilçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Bafra Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Kaymakamlığı Sosyal ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çalışkan ve mahalle muhtarları katıldı.