Kırşehir Ülkü Ocakları, Neşet Ertaş’ı vefatının ikinci yılında “Abdallık Geleneği ve Neşet Ertaş” adlı programla andı. Kırşehir Ülkü Ocakları il binasında gerçekleştirilen programa Ülkü Ocakları il yönetimi, Doç. Dr. Selahaddin Bekki ve davetliler katıldı.

Program merhum Neşet Ertaş ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Kırşehir İl Başkanı Kadir Güzel, “Bozkırın Tezenesi olarak anılan, halk kültürümüze, halk edebiyatımıza bunun yanında Kırşehir’in dünya çapındaki tanıtımına ciddi katkılar sağlayan üstat Neşet Ertaş’ın vefatının ikinci seney-i devriyesini teessürle idrak ediyoruz. Yokluğu hem şehrimiz hem de türkü kültürümüz adına ciddi bir kayıp. İçinde yaşadığımız toplumun acıları, sevinçleri, hasretleri Ertaş’ın türkülerinde eriyip onun sazında kalıba döküldü. Atalarının at üzerinde yalın kılıç fethettiği toprakları o, uçtan uca gönülden gönüle sazıyla ve sözüyle fethetti. Aziz ruhu şad, mekânı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selahaddin Bekki katıldı. Aynı zamanda 'Uluslar Arası Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Sempozyumu'nun koordinatörü ve bildiriler kitabının editörü olan Bekki, abdallık geleneği ve bu geleneğin başarılı bir temsilcisi olan Neşet Ertaş’ın bu kültüre sağladığı katkıları anlattı. Daha sonra Neşet Ertaş'ın babası ve aynı zamanda ustası Muharrem Ertaş’la ilgili bilgiler aktardı.

Sempozyumla ilgili bilgiler veren Bekki, konuyla alâkalı bir kitap setini Ülkü Ocakları kütüphanesine bağışlarken, program ikramlarla son buldu.